Höstterminen igång.

Första dagen i skolan för den här terminen idag. Det var okej. Jobbigt att gå upp tidigt, som väntat, men kursen vi hade introduktion för idag (Praktiska metoder för hälsofrämjande arbete och coaching) verkar väldigt rolig och givande med saker man vill kunna och kommer att ha nytta av!

Ikväll brände jag dessutom 3000 kronor på höstterminens kurslitteratur.. Och då har jag ändå köpt en del begagnat redan. Tur att man kan dela med sin roomie, 1500 känns mer överkomligt.

Till tröst efter allt har man i alla fall den här godsaken som helst alltid vill vara så nära som möjligt (och inte brukar se så sur ut som på bilden), gärna i knät... Gosmonstret Oliwer! ♥

Galet god mat.

Jag slutar nästan aldrig att förvånas. Hur kan all mat jag lagar bli så fantastiskt god?
Utmanade mig själv idag. Gjorde blomkålssoppa med purjolök i, och jag tycker inte det minsta om någon av dessa ingredienser. Ändå - soppan blev hur god som helst!! Förstår inte. Jag är amazing, helt enkelt. Eller något i den stilen. Har jag kanske äntligen kommit på vad min talang är?! Jag har alltid sagt att jag har ingen talang för någonting, överhuvudtaget. Men, mat kanske? Tur för mig och de få förunnade som får äta av min mat!

Lagade efter storkoket på soppa även en kycklinggryta som blev ännu godare! Så den blev det till kvällsmat idag tillsammans med lite broccoli, mums! Bjuder på receptet ↓ (soppan en annan dag.)
4 portioner (fast till mig blir det bara tre.. och för en storätare/vanlig karl skulle det väl bli två!)

3 kycklingfiléer
En skvätt champinjoner (så mycket du känner för)
2-3 vitlöksklyftor
Smör att steka i
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl grädde (vispgrädde, mums!)
Salt och peppar
1 näve basilika


Skär kyckling och svamp i bitar och hacka vitlöken. Stek sedan tillsammans i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt sedan grädde, vatten och buljong. Koka upp och låt puttra en stund. Salta och peppra. Strimla basilikan och rör försiktigt ned i grytan.
Servera med grönsaker och eventuellt ris eller pasta om du äter kolhydratrik kost.


Helgen bjöd på både bra och dåligt.

Men mest bra. Eller? Hade en superrolig helg i alla fall! Eller en superrolig lördagkväll/natt främst. Men.... mitt roliga ledde till att någon annan blev hemskt ledsen och i söndags for jag iväg 160 kilometer till denna person. Har en sån beslutsångest och är så hemskt förvirrad nu så att det inte är klokt! Nåja, det är väl en av de negativa sakerna. Men här fokuserar vi ju numer på de bra! Så tyvärr.

I morse när jag skulle in till stan för att åka buss i två och en halv timme hem till mig igen, satt en vithårig farbror med långa ögonbryn vid busshållplatsen. Han började prata med mig, frågade om jag gick i skolan, och trodde att jag gick i gymnasiet. Det tar jag som en komplimang!, sa jag men berättade att jag går på universitetet i Karlstad. Sedan berättade han om sin tid på Lunds Universitet när han var ung. ("Man säger att det här ska vara den bästa tiden, men nej, tacka vet jag mina dagar nere i Lund!") Det var fint.

Nu ska jag gosa med min katt som har saknat mig, sedan sova och imorgon är det skola igen... Efterlängtat men nu när tiden väl är inne... Hade gärna varit ledig en vecka till. Minst.

Bäst med häst.

Idag och alla andra dagar så var min finaste Fallino det bästa.
Först och främst var han jätteduktig när hovslagaren var och skodde honom. Han blir bättre och bättre för varje gång! Ändå har det tagit så här lång tid, fyra år har jag haft honom, och han var helt förstörd vad gällde hovslagare när jag köpte honom. Hatar ilskna, våldsamma hovslagare, de förstör så himla mycket... Främst för sig själva. Så att det blir värre och värre för dem varje gång. Inte så klokt. Sådana borde inte få hålla på med djur eller hästar... Även om de kanske kan sko bra (på en häst som står blickstilla hela tiden, i alla fall).

Sedan var han även hur duktig som helst när vi red ut efter att de nya skorna satts på. Han bråkade inte en enda gång! Och han har blivit en riktig bråkmakare sedan vi flyttade till det nya stallet för ett halvår sedan... Mycket märkligt faktiskt. Men han börjar bli bättre och jag bryr mig inte längre. Han får bråka om han vill, men jag ger mig inte så det tjänar aldrig någonting till. Men idag var han bara pigg och rolig. Muppig på ett bra sätt! : )


Ryktlåda.

Var upp till Clas Ohlson förut och köpte lite grejer jag ska pyssla lite med ikväll, får ni antagligen se senare. Men jag hittade av en slump också en rejäl, rymlig verktygslåda som kostade 49:- så den passade jag på att köpa. Nu har jag dekorerat den lite och ska ha den som ryktbox i stallet :) En ryktlåda i en hästaffär brukar annars kosta minst 250... Haft ryktgrejerna i en stor murarhink nu i snart ett år. Det funkar också, men ska bli skönt att kunna stänga om sakerna! Dessutom var det ett bra fack överst som man kan lyfta ur. Perfekt för mankammar, hovkratsar, fästingplockare och andra smågrejer! (Synd att N:et och O:et blev så fula :/ )

Bästa med IGÅR !

•  Köpte de fina skorna jag längtat efter.
•  Fick hem en fin kavaj jag köpt på tradera för sådär 50 kronor.
•  Väskan jag skulle ha på Lindex fanns inte i stan, så fick åka ut till Bergvik. Där fyndade jag dessutom massor av andra fina grejer!
•  Bland annat ett par ormskinnsmönstrade jeans för 50 kronor. I kassan sa de "Inte varje dag man får 1049 kronor i rabatt på ett plagg!" Oj, tänkte jag... Jag som köpte dem för skojs skull för att de var så billiga och speciella och satt bra, men 1099 hade jag aldrig betalat (för någonting egentligen, men särskilt inte ett par fula jeans.).(Fast vänta nu. Hon ljög! Eller datorn ljög. De gick in som 1099, men på lappen såg jag nu att det står 299. Hahaha! But still.)
•  Kvällen blev inte riktigt som planerad, men det bästa var i alla fall att när vi avslutade den på Burger King som vanligt så var det en tjej som stod bakom oss i kön som gav oss ett stamkort, så man får 20% rabatt när man handlar! Alla sätt att spara pengar är bra sätt (?).


Do you remember ?

Jag älskar denna låten. Ja, Ane Brun, hennes röst och hennes musik överlag, faktiskt.
(Tänk om jag vetat det när jag var på Hultsfred för tre år sedan.)


Andra tentan klar - nu firar vi!

Nu är tentan gjord och förmodligen godkänd och det ska firas med en tur på stan alldeles snart! Nya skor står som sagt på listan, och så har jag ett bra tag nu letat efter en vettig väska att ha i höst som man kan få plats med sklgrejer och dator (visserligen en mini-pc) i. Jag har dock inte hittat någon hittills, eller jag har hittat en del jag kanske kan tänka mig och en del som är perfekta - förutom på prislappen.
Nu verkar jag dock ha hittat en alldeles utmärkt kandidat, och priset kunde inte blivit bättre! Men först får vi såklart se om den verkar lika perfekt i verkligheten, och om den finns i butik här i Karlstad.

Ikväll blir det antingen fest och utgång med tjejerna, eller, om vi inte mår på topp (som ingen av oss gör just nu :/ ) så blir det nog bara att vi lagar middag och ser på film och har lite torsdagsmys helt enkelt. I vilket fall ska det firas att vi slipper mer tentaplugg nu ett tag framöver! : )
1330-1522-1016-1028-5254-0575

Bäst med idag #3

•  Råkade sova till 14.55 men det gjorde faktiskt ingenting.
•  Känns som att jag faktiskt kanske kan klara av båda tentadelarna imorgon om ej för elaka frågor.
•  Tror jag tycker mer om M än nånsin, nästan. Låter konstigt. Men han är fin.
•  Imorgon (idag, då) ska vi på stan och titta på skoooooooor! Äntligen. Jag har redan bestämt vilka jag ska ha:

Eftersom det ju i och för sig var bäst med IDAG ska jag inte rabbla upp allt som är så bäst med imorgon! Men det är en bra dag som väntar. Och en bra helg, och ledigt och skönt fram till onsdag!

Höst & Studier.

Varit mycket plugg sedan i fredags. Två tentor på en vecka är inte precis drömmen, men det har trots det funkat bra och jag har ändå inte suttit mer än 2-5 timmar om dagen. Kändes lite hopplöst inför i morgon förut, typ det får bära eller brista (så jag brukar känna inför tentor...), men redan nu känns det bra efter en (halv) dags plugg till med Louise (jag råkade visst sova till tre idag... fast la mig inte förrän 7 i morse heller hehe!). Så det här ska vi nog kunna klara av! Skönt att jag i alla fall har en av tre delar godkänd redan, så slipper jag den.


Mobilbild från i våras: så kul tycker Oliwer det är när matte måste plugga!

Ska ändå bli skönt när skolan kommer igång igen. I höst är det Praktiska metoder för hälsofrämjande arbete och coaching, Massage och hälsa, Kost och hälsa samt (om jag inte hoppar av för att det blir för mycket, läser redan 30 p så det blir 37,5 med denna..) Fysisk aktivitet och hälsa I. Ska bli riktigt kul med lite mer praktiska kurser efter vårterminens Basmedicinska grunder (Bas? Grunder?! Ni kan ta er någonstans... Min mamma som är sjuksköterska behöver inte ens veta en del av sakerna vi var tvungna att lära oss..!)

Den börjar närma sig nu; verkligheten! Får se om det blir ett tredje år sen kanske, med kandidatexamen. Antagligen. : )

Blue Hors Don Schufro.

Min ädla prins så ofattbart fina pappa.

Är nästan så man blir illamående av passagen och den ökade traven där i slutet. Jösses.... ♥_♥ Dör.

Klicka på bilderna för att komma till källan.



Liknar Fallino väldigt mycket i ansiktet speciellt! Eller ja, Fallino liknar väl honom... ^^

Hade inte suttit helt fel med den där tavlan på väggen!!

Bästa med idag #2

•  Jag har umgåtts, flamsat och pluggat med fina Louise idag.
•  Vi åt frukost/lunch på donken, hennes tur att bjuda på en Nuggets-box.
•  Där pratade vi skit och tittade på söta pojkar.
•  På eftermiddagen gick vi och hämtade ett paket med spännande saker vi beställde i helgen...
•  Egentligen skulle vi gått på magdans, fast vi båda var för trötta och sjuka. Men hade varit kul!


Nattmusik.

Kom på att det var ett bra tag sedan jag delade med mig av musik. Så här får ni en fin låt jag lyssnat mycket på senaste tiden. Ljuvlig! Passar bra just nu också, på något vis...

Liza Mitchell - Love Letter

Sedan har vi en låt från Bon Ivers nya album titulerat efter honom själv. Av någon anledning känns Bon Iver lite vinter för mig, så känns lite konstigt att höra nu faktiskt. Den här videon ändrar inte direkt på detta, haha!

Bon Iver - Holocene

Positiv, dag 1.

Tänkte försöka bli en mer positiv människa. se saker från den ljusa sidan, liksom. Min plan är att börja tänka ut vad som varit bäst med dagen som gått. Många saker, stora saker, små saker, en enda sak, eller om allt varit jävligt så åtminstone den minst jävliga! Eller om det jävliga kanske kan leda till något mindre jävligt?

    IDAG DÅ.
    Bäst idag:
  • Tentan gick jättebra.
  • Jag fyndade på Myrorna (en kavaj, en kappa, ett par bruna pumps, ett skärp och ett halsband).
  • Jag var till frisören (ja, värmländskan har mig i sina klor.) och blev nöjd med resultatet!
  • Jag har redan idag pluggat en hel del tills torsdag.
  • Jag blev motiverad till att börja träna.
  • Jag fick reda på att jag ska jobba 16 dagar i oktober = pengar i slutet av november! (= Julklappar!!)
  • Jag har haft en lat men ack så skön kväll här hemma. Som känns mer hemma än någonsin! : )


Bara för att jag aldrig är ego annars. Men jag har klippt mig.



Båtarna fast på annat sätt, lite vackrare bara.


Båtbuss.

Pappa och jag var bland annat ute och åkte buss. På vattnet. Mysigt men lite blåsigt.
Tagna med min kompaktkamera. Saknar min älskade systemkamera som blivit stulen. Av det störst svinet jag vet.

Ganska sämst.

Sämst på att uppdatera nu när jag inte sitter på jobb och vid en dator 8 timmar om dagen längre.

Sedan sist har pappa varit här och hälsat på ett par dagar, riktigt trevligt och vi tog det lugnt men hann ändå hitta på en massa skoj.

I fredags blev jag singel. Tyvärr. Kanske bäst. Det märks. Vi älskar varandra men ingen av oss klarar riktigt hur det är med allt just nu. Vi ska se om det blir nåt i framtiden, kanske. Förhoppningsvis. Vi behöver växa lite på varsitt håll. Igår gick vi på stan och köpte sedan med fika hem och sedan passade vi på att njuta av sista timmen som var kvar då vi kunde låtsas att allt bara var bra och som vanligt, ungefär, tills han for iväg till Skövde igen.

Idag hade vi omtenta på en tenta vi hade i våras. Gick verkligen jättebra, för en gångs skull. Känns som VG, till och med, på båda delarna jag gjorde. Den tredje delen hade jag VG på sen innan. På torsdag är det en omtenta till. En betydligt jobbigare. Men sedan är det helg och fest och nästa onsdag börjar skolan. Ska bli kul, faktiskt! Och jag längtar till hösten. September, ungefär. En fin månad, det där.

I eftermiddag, närmare bestämt om en timme, ska jag gå till frisören för första gången på ett år. Ska bli spännande. Ska nog klippa av en decimeter eller två. Förhoppningsvis göra något roligt, något fint. Lättskött.

Såja. Det var en liten uppdatering. Tillbaka till pluggandet igen. Hej.

Världens bästa häst & jag. Foto: Pappsen.

Hösten inuti.

Haft ovanligt många dåliga dagar de senaste två månaderna. Ovanligt för att vara senaste året alltså. Inte jämfört med förr, när varje dag kunde vara en plåga. Men det är sjukt jobbigt i vilket fall. Har varit en ganska hemsk sommar egentligen. För att vara sommar. Ingen tid ledig (och den lediga tiden som finns är redan uppbokad eller så är man så slut och trött att man vill gå och begrava sig i sängen för resten av livet) och så alla mörka dagar. Känner mig liksom uppgiven, tom, men det som faktiskt känns där inuti känns inte alls bra. Kliar, svider. En slags molande värk som sitter inombords. Som inte går att skaka av sig.

Nåja. Nog med deppsnack för i kväll. Här är vad jag åt till kvällsmat (eller middag, ni som ska vara så korrekta) idag i alla fall:


Baconet var inte så bränt som det ser ut.. Helt perfekt knaperstekt bara.

Grå onsdag.

Sitter på jobb och knaprar på Finn Crisp med Philadelphia. Mums, kan inte sluta. Jo, nu satte jag i halsen. Fan.

Idag är det riktigt ruggigt väder. Kallt, blåsigt och regnigt. Ikväll tänker jag stanna hemma när jag kommer hem från jobbet. Laga god mat, titta på dexter, mysa med Oliwer. Ska bli skönt.
Två jobbdagar kvar! Eller tre, med måndag.


Hästsnack.

Kom hem från stallet vid halv tio, blev lite dressyr på banan idag. Gick fint, tog det lite lätt bara då jag tänkte börja sätta igång (oss) igen efter en lat sommar (för Fallinos del, inte min..). Efteråt släppte vi tillbaka gossarna ut på det andra betet där de gått större delen av sommaren. Hade växt till sig en hel del med nytt, ungt och mumsigt gräs. De verkade nöjda iaf (men det tar 10 min längre tid att gå mellan den hagen och stallet, inte gött med skoskav!). Pratades om lite småhoppning i helgen på vägen hem. Kanske vi ska hoppa (ha ha ha) på? Fallino tycker det är jättekul. Om vi håller oss till några småskutt och inte så länge så går det nog bra.



När jag kom hem ikväll regnade det ute. Så underbart att ligga inne i sängen o lyssna på regnet, så jag stannar uppe lit längre än jag borde ikväll. Bara för att jag blev på sånt humör. Ska se ett avsnitt Dexter innan jag somnar.

Hjärnmos.

En vecka kvar på jobb. Trött. Bara jättetrött.
Sedan är det plugg. Pluggpluggplugg. Två omtentor innan skolan börjar igen. Vi får väl hoppas att jag kan plugga ordentligt då. Just nu är hjärnan mest mos (även om det inte är för att den är för mycket använd.. snarare tvärtom).
Hela kroppen och hela jag vill bara hem till sängen och ligga där ett par dagar. Sova.

Vad ska man säga? Demonen borta men spökar fortfarande.

Min nu ÄNTLIGEN fd rumskamrat flyttade ÄNTLIGEN igår. Även om han skulle vart ute den 31 juli.. Vilken lättnad, vilken glädje. MEN, vad upptäcker jag igår kväll? Min systemkamera är försvunnen. Den som jag gömde undan i garderoben av ren försiktighet medan han var kvar. Den som jag sparat ihop till och längtat efter i flera ÅR. Den som jag hunnit ha i min ägo i inte ens två månader. TACK.

Finns inga ord.. Jag visste att den här människan var mentalt instabil och psykiskt störd sedan länge, men att sänka sig till DEN nivån... Till och med jag är förvånad. Det säger ganska mycket.

Hoppas nu polisen gör sitt. SNÄLLA ge mig den tillbaka.

Resten Av Ditt Liv.

Inte min sorts musik egentligen, men det här är min nya favoritlåt. Resten Av Ditt Liv - Timbuktu. Så mitt i prick..
 
Har tänkt på dig länge, verkligen tänkt
Hur jag skall få dig att förstå hur det känns
Hur jag skall närma mig detta, våga berätta
Släppa, få hjärtat å lätta
Rädd att jag kanske hade läst dig fel
Kan jag säga nu med säkerhet
Att min första instinkt var korrekt
Nu vill jag utrycka det i klartext
Du är helt klart mycket speciell
Universum är vigt åt dig själv
Från djupaste platsen mörkaste delen
Av min själ vill jag berätta det här

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer.

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan
Vi hörs

Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

Jag hoppas
Du får leva med dig resten av ditt liv
Att du lever med det i all evig tid

Jag hooka' dig en plats att bo när det var svårt
Gav dig min axel när du var full av gråt
Låna dig pengar att klara dina knipor
Hamnar du i helvetet skicka mig ett vykort
Min kamera försvann, du skyllde på min föredetta vän
Som du dessutom knulla' i min säng
Vill hellre genomleva nittionio jävla vintrar
Att rulla naken över krossat glas, äta fimpar
Än att nånsin igen känna dina vibbar
Du ljög fan bättre än delfinerna simmar
Huvudperson i mina sämsta minnen
Om du var sist på jorden i elfte timmen

Så..hoppas jag, ( hoppas jag)
/ref/

Du spela mina nerver ut tills dom brast
En cancer i röven vart jag än satt
Denna här belöningen blir ditt tack
Hoppas att din utförsåkning går snabbt
Att dom skriver idiot i ditt pass
Att du i ditt nästa liv blir en mask
Fan vad jag behövde få detta här sagt
Blir två ton lättare än vad jag vart

Jag hoppas.. /ref/

Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod,
Asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta,
Så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha

Sommarkväll.


Infryst.

Jag känner att jag har en jobbig tid framför mig. Bara den känslan är jobbig. Mår sämre och sämre för varje dag, nästan. Tror det kan bli lite bättre nu när jag har ett par dagar för mig själv. Eller så blir det sämre...
Jag hamnar så lätt i onda cirklar. Just den här är att när jag mår dåligt stöter jag undermedvetet bort folk i min närhet. Jag blir alltså mer och mer ensam, nästan ensam kvar, och då mår jag sämre för att jag känner mig så ensam. Sluter mig mer och mer, hamnar i min egen bubbla, vars skal blir hårdare och trängre hela tiden. Tills det känns som att jag ska kvävas. Nedåtgående förbannad jäkla spiral. Bara att tänka på det gör en deprimerad.

Jag bävar dessutom för sommarens slut. Nu fungerar det ändå, men när skolan och det riktiga livet börjar igen. Jag får panik. Det är skillnad på att vara själv och ensam. Jag kan njuta av att vara själv men känna mig panikartat ensam mitt bland folk. Så kommer hela min höst vara. Ångest och ofrivillig isolering. Inte utfryst; infryst.


Helgen.

I lördags morse åkte jag och min käresta till hans nya boning strax utanför Skövde där han jobbar i försvaret. Var underbart väder hela helgen, soligt och jättevarmt. Ändå var vi inomhus nästan hela tiden. Han packade upp sina grejer och sedan hade vi en riktig myshelg i sängen. Såg en säsong av Dexter (som jag inte börjat se förrän nu, även om jag tänkt på det jättelänge) som är så otroligt bra! Vi hann dock inte med sista avsnittet på säsong 2, så det ska jag se ikväll. Annars frossade vi i mat och snask och jag bestämde att det fick vara mitt sista tillfälle att "synda", nu när jag bor själv och lagar min mat själv igen blir det mycket lättare. Plus att när man väl ätit onyttigheter tills man mår illa känner man ju oftast att man inte vill äta det där igen, på länge i alla fall. Bra det!  

Utsikt från Ms rum i hans nya lägenhet.

Igår kväll kom jag tillbaka till Karlstad och hämtade två paket (från Bokus och Nelly) innan jag åkte bort till Ms mamma och hämtade mina sista grejer jag hade där, och Oliwer förstås. Gissa om han var glad att komma hem! Även om han har trivts där han varit sista vecka så märktes det vad skönt han tyckte det var att komma tillbaka. Han var så lugn och gosade i sängen hela kvällen (han får inte lov att vara i Ms säng.. kanske för att M är allergisk hehe). Synd bara att han nu är ensam hemma hela dagen när jag är på jobb.
Jag var också glad att vara hemma, nästan skönt att få vara ensam igen på ett sätt. Packade upp och städade på rummet också innan jag gick och lade mig, duktigt av mig! Skönt också att äntligen få sova i sin egen säng igen.