Onsdag. Ont i huvudet.

Tentan igår gick väl... Ja, det får vi se! Hehe. Var helt speedad igår och bara skrev en massa, mest svammel då jag inte visste någonting. Alltså, jag hade pluggat och visste massa om epokerna och verken, men så kommer frågor som "Jämför gudabilden i Första Mosebok med gudabilden hos Homeros." och "Redogör för synen på kvinnligt och manligt i Hamlet." Hehe. Improvisation, here I come! Alltså jag satt i alla fall i mer än två timmar och skrev, det måste vara rekord för mig. På en salstenta alltså. Även om jag bara gjort två. Och på den ena satt jag knappt en timme och blev underkänd. Det var den jag gjorde omtenta på nu, faktiskt.

Nej, för mycket svammel.

I alla fall. Kände mig konstig igår för jag kände mig så himla uppåt, så taggad! Till och med nästan såg fram emot att skriva tentan, ja ungefär tills jag fick den i handen, men ändå.

Men idag känner jag igen mig mer. Har börjat få den där känslan igen av att bara vara i vägen för allt och alla, att alla har det betydligt bättre utan mig. Så jag håller mig undan. Jag vill inte vara till besvär för någon.
Tur jag har Fallino i alla fall. Han uppskattar mitt sällskap. Alltid något!

Studying - not my thing

Okej, jag lyckades bli klar med uppsatsen i alla fall. Hehe. Sen är frågan hur bra den blev.. Speciellt slutet ^^ Men men. Jag hade något att skicka in i alla fall... Och det blev typ lite för många ord. Hm. Hoppas det inte drar ner det (mer än att innehållet eventuellt suger alltså).

Nu ska jag bara börja plugga till omtentan i historia som är imorgon. Som vi hade i oktober eller november nån gång förra året. Jag kommer ihåg jättemycket... Speciellt med tanke på att jag tydligen inte ens visste tillräckligt förut eftersom jag ju blev underkänd. Jag och historia går inte ihop. Suck. Men man kan ju hoppas hoppas hoppas att jag blir godkänd nu ändå, även om det vore ett mirakel. Men mirakel är ju bra, eller hur?

På torsdag ska hemtentan lämnas in. Och jag har knappt ens läst uppgiften eftersom jag hellre tar en sak i taget... Vill inte börja tänka på det förrän imorgon kväll när salstentan är över. Herregud. Jag hatar skolan.

Värdelöst

Klarar seriöst inte av det här. Panik och ångest och jag vill bara ge upp. Har inte kunnat sova på två nätter och det gör inte saken bättre. Varför är jag så jävla värdelös för..?

Insomnia

Bra början med en sömnlös natt. Det gick verkligen inte att sova, var precis som att den funktionen i hjärnan stängts av. Allt är grått och trist och mitt humör likaså. Suck. Längtar till fredag....

Just as low as I was high the night before

Som pluggmusik ikväll har jag Anna Ternheim. Hon är så fin. Man blir ju helt nostalgisk. Så därför får ni en jättgammal låt med henne som jag fortfarande tycker är fin. Och som jag inte ens visste att det fanns en video till. Heh.

Fint & fint.

Nanananana. Igår var en fin dag.
Idag har det också varit ganska fint. Var dock uppe tidigt men senare var vi ett par fina som befann oss i Skåre och drack ungefär tio koppar te var, olika sorter, och blev serverade supergod soppa till lunch. Vi har ojat oss över tentor och litteraturlistor, över konstiga människor och dåliga författare.
Sedan var jag i stallet och sedan kom jag hem. Lagade snabbmakaroner och sedan dess har jag suttit och pluggat. Och det ska jag fortsätta med nu i en vecka. Plugga, stallet, sova. Om ni inte hör något från mig alltså. Det vet man inte.

It was fun while it lasted cause nothing ever does

Innan ikväll ägnade jag mig åt att försöka leta upp lite glad musik på min dator. Hm. Var lite svårare än jag väntat. (Miss Li i så fall!) Till och med den här som låter så uppåt handlar ju om "Baby I know it's over"... Men jag gillar den i alla fall och jag gillar killens frisyr :)

My hairy friend

Min häst är ju precis som de andra pollarna inne i den så extremt härliga fällningsperioden just nu. Man har hästhår precis överallt. Även på kläder som inte ens varit i närheten av stallet. Mystiskt.
Den här högen sopade jag ihop efter gårdagens rykt. Och då tömde jag ändå piggborsten på hår ett par gånger i soptunnan, så det fattas alltså en hel del..

With all your sight there's no sight to see

Sitter och försöker vakna i det här äckliga, grå, blöta vädret med hjälp av, förutom frukost, en rejäl dos Yeah Yeah Yeahs. Blä på allt. Pluggade äntligen igårkväll men nu är jag bara ännu mer förvirrad och förtvivlad - jag fattar inte ens vad det är vi ska göra och få fram egentligen, kom jag fram till. Suck. Har tänkt sticka iväg till skolan idag och jobba i biblioteket, men så är det just det - vad är det jag egentligen ska göra? Aaah. Blir tokig.

Intervjun igår gick i alla fall ganska bra, tror jag. Kändes så i alla fall! Sen är det väl mest en slump om man skulle få jobbet med tanke på vad många sökande det var... Även om det var många platser som skulle tillsättas. Nåja, det är väl bara att vänta och se! Och att hålla tummarna, såklart.

Anställningsintervju

Ska snart iväg på intervju.. Hm. Har verkligen ingen aning om hur det här kommer att gå! Det är om sommarjobb och de ska intervjua massor, så man fick bara skicka in en föranmälan med vilken dag som passade en. Så de vet inget om mig, och jag vet inte om jag ens har någon chans. Hm. Spännande. Man kan ju alltid hoppas i alla fall!

All the cracks in the walls reminds you of things we said


Sluta snöa....

Ja... Det var de vårkänslorna.
Nu sitter jag och tröstar mig med choklad och lyssnar på P3 Kultur, som idag handlar om lyrik.

Vår vår vår gör mig glad glad glad!

Åh, jag är så himla fullproppad av vårkänslor nu, vet knappt vart jag ska ta vägen! Vill bara gå massa långa promenader i solen, titta överallt på allt som legat under snön och gömt sig i flera månader nu. Vända ansiktet mot himlen och bara njuta. Jag vill dansa, hoppa, sjunga! Kan vakna på morgonen med ett leende på läpparna, nästan. En bedrift för att komma från mig. Det känns som att vara sådär alldeles berusande nyförälskad! Fast det är nog livet jag fått upp ögonen för igen. Jag har blivit kär i livet.
Nu är det enda som fattas bara någon att hålla i handen och hoppa i vattenpölar med. Sen kan det knappast bli bättre!

Våren kommer springande

Måste bara säga att det har hänt en hel del ute sen igår. Känns konstigt att kunna se marken, gräset!

Grey Friday...

Usch. Tråk- och äckelväder ute. Småregnar och är alldeles... Vitt/ljusgrått ute. Marken och himlen och dimman däremellan.

Mår faktiskt bra idag. Förkyld bara. Vilket snabbvirus jag måste ha fått! Gick så snabbt alltihopa; både att bli sjuk och sedan bli bättre igen. Men hjälpte nog att jag faktiskt var hemma och vilade hela den dagen.

Ska strax iväg till stallet, sen hem och äta och göra mig i ordning för ikväll blir det fest!

Shoes

De här skorna fann jag på Myrorna förra veckan, och de blev mina för femtio kronor. Blir nog fint nu när det är vår och allt.

Glädjande överraskning!

Usch, blev riktigt dålig igår. Det konstiga är att det alltid är samma symptom jag får varje gång jag blivit sjuk sen jag flyttade hit. Först ont i halsen, snuvig och ont i öronen. Sen en djävulsk huvudvärk och värk i nacke och rygg. Strax därefter feber och sedan ont i alla muskler och leder. Inte kul alls. Dock känns det lite bättre hittills idag, men vi får väl se. Igår stannade jag dock hemma hela dagen och vilade, bara för att det åtminstone inte skulle bli värre. Snälla fina Veronica i stallet tog hand om Fallino åt mig, men idag siktar jag på att ta mig ut dit i alla fall. Måste ändå bli frisk igen pga av arbetet jag redan ligger efter med och imorgon måste jag ju vara frisk! Då är det 20-årsfest för en kompis.

Idag blev jag i alla fall lite extra pigg och glad när jag upptäckte att omtentan jag gjorde för någon vecka sedan - hemtentan vi hade 24 timmar på oss att göra, då jag på förmiddagen hade manligt sällskap och samma kväll kom pappa och min syster hit så jag satt uppe hela natten och skrev och blev färdig tio minuter innan deadline - den tentan, fick jag tydligen VG på!! Det var oväntat, en riktigt glad överraskning. Alltid roligt. Trodde jag verkligen inte. Nu känns allt plötsligt inte riktigt lika hopplöst längre.

Rygg, nacke och utbildningar

Okej, det här är inte kul alls. Varje gång jag varit sjuk sedan jag flyttade hit i somras har jag även fått jätteont i nacken och ryggen. Och nu känner jag hur det börjar spänna och kännas obehagligt på just de ställena igen. Suck. Låt mig vara! Känns jätteäckligt.
Kanske skulle lägga sig ner en stund innan man åker till stallet. Men faktiskt är det så att jag istället sitter uppe och filar på mitt CV, söker jobb och skickat in ansökningar till några program i höst. Ska jag plugga mer ska det bli program, så mycket vet jag. Och nu har jag valt fyra som jag sökt till! Spännande. Men helst vill jag ju jobba. Vi får väl se hur det blir.

Blir så trött på det här!

Näha, man får tydligen inte träna alls när man har ont i halsen eller feber (och jag har hittills bara förstnämnda). Suck. Jag har inte tid eller lust att inte träna igen på en vecka! Var inte längesen jag inte hann träna alls på 2 veckor pga skolan och allt.. Kommer ju aldrig igång på allvar när det håller på såhär. Blir så less.
Men hur gör man med ridningen då? Ska man skita i hästen också en vecka bara för att man känner sig förkyld och hängig? Det är ju inte precis som att det inte är ansträngande. Såvida man inte håller sig till skritt på lång tygel en hel vecka... Vilket ändå inte skulle gå med tanke på min hästs fasoner den senaste veckan. SUCKSUCKSUCK...

Ingen förkylning nu, tack

Har fortfarande världens träningsvärk, hoppas i alla fall att det var från yogan. Så att det inte var efter bara genomgången av mina nya maskiner... Hm. Det vore illabådande. Ska till gymmet idag, var där inte igår, men frågan är om jag ska köra det där nya programmet eller om jag ska vara med på Coreball-passet istället. Känner mig på gränsen att bli jäkligt förkyld (vaknar på morgnarna med jätteont i halsen, är snuvig och har ont i öronen på kvällen) så det känns dumt att trötta ut sig helt och bli sjuk. Har inte tid! Suck.

Igår var jag i alla fall ganska duktig ändå; dammsugade, höll undandiskat hela dagen, gick till biblioteket, lämnade tillbaka ett par solglasögon jag köpt men fann istället att klänningen jag provade i helgen o bestämde mig för att köpa senare kostade just nu 49 kronor istället för 149. Då är man väl tvungen att slå till?
På kvällen ställde jag mig i alla fall och bakade också, känns mycket mer lockande när diskbänken är ren och fri från grejer.

Nu sitter jag och äter frukost, lyssnar på fina fina Feist och försöker bestämma hur jag ska göra med resten av dagen. Främst för att inte bli sjuk.

I wear rubberbands round my soul


So I wear rubberbands round my soul
They keep me from crawling
And these rubberbands round my soul
they keep me from falling

And then when you are not in my dreams
and not in my mind
but we are at the same place
at the same time
rubber no longer holds
the borders of my soul

Herregud vad fin den här låten är. Älskar den.
Ane Brun - Rubber & Soul 

Morgonrodnad

Vaknade i morse med ont i halsen och hela kroppen. Träningsvärk.
Igår var jag på gymmet vid 17-tiden och det tänker jag inte göra om - var fullt på alla maskiner! Dock var jag så illa tvungen igår då jag efterfrågat att få träffa tränare igen, så igår gick vi igenom ett nytt styrkepass till mig, så nu har jag lite omväxling och kan köra varannan gång. Känns som att det nya passet kan komma att ge lite träningsvärk. Träningsvärken idag beror nog snarare dock på att jag passade på att gå på yoga-passet igår kl 18, då jag aldrig annars hinner med det (kommer oftast hem från stallet vid halv, skulle inte funka). Det var ett tag sedan jag hann vara med på yogan faktiskt. Och det kändes. Jösses. Men det är så jäkla skönt.

Just nu sitter jag vid köksbordet i morgonsolen och dricker te. Mitt nya favoritte som jag faktiskt köpta för ganska längesen men då tyckte jag inte om det - för sött och fruktigt tyckte jag. Men nu är det faktiskt gott. Morgonrodnad heter det och blir verkligen härligt rött. Innehåller pepparmint, citrongräs, hibiscus och grapefrukt.


Krångel!

Tror ni inte att nu när jag är uppe och verkligen ska börja ta tag i mitt arbete ordentligt (söka artiklar osv) så ska först internetanslutningen krångla en halvtimme. Sen plötsligt fungerar inte sidan som fungerade utmärkt förra veckan; de sökord jag förra gången fick hur många träffar som helst på ger nu bara ett retligt Inga träffar. Var god försök igen! Jaha?! Åååh. Är det konstigt att man blir less?

Just because the sky turned from gray into blue

Vart bra i eftermiddags. Kan jag väl säga :)
Nu blir nog resten av kvällen sådär härligt seg som förra söndagen; Cougar Town, Gossip Girl, How I Met Your Mother...
Inte för att helgen varit annat än slapp annars heller, hehe. Slötittat massa på tv och film. Men det är skönt. Tror dessutom att jag fått igång min hjärna lite smått idag, så imorgon ska jag minsann sätta igång på riktigt med skolarbetet! Looovar. För det måste jag.

Kläder & väder

Sitter fortfarande och funderar på vad man ska ha på sig. Eller ja, jag sitter och slötittar på tv, äter mina nybakade frukostbullar och dricker te samtidigt som jag försöker tänka lite. Även om det går segt med tanke på den (förhoppningsvis!?) tillfälliga hjärnbristen.. Jag hade ju en plan men i den planen ingick ju sol och värme, som den senaste veckan. Nu är det lite... grått och tråkigt. Temperaturen vet jag visserligen inget om, men det känns ju inte som att solen kommer värma lika mycket så länge den inte ens tittar fram. Suck.

I'd become smoke and hide in your cigarette pack

Bakar och lyssnar på CocoRosie. (den här är nog fortfarande en favorit - Terrible Angels)

Ska strax duscha och komma fram till vad jag ska ha på mig. I eftermiddag ska jag nämligen typ på... dejt!? Hihi. Men först ska jag till stallet, och jag kommer komma dit direkt därifrån. Hm. Jag byter ju dock om när jag är där och jag har ju dessutom faktiskt varnat att blir det den tiden så kommer jag direkt därifrån med risk för att lukta häst(skit)! Haha, i alla fall. Wish me luck! Eller nåt.

Hjärna i dvala

Jag känner mig totalt hjärndöd just nu. Har nog inte tänkt en enda vettig tanke på hela dagen. Är precis som att hjärnan är avstängd, eller i alla fall på något slags energisparläge. Seriöst, om man skulle lyssna på vad som pågår i mitt huvud just nu skulle det låta ungefär såhär: bbzzzzzzzzzzzzhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmnnnnnbbb. På ett sätt är det ju skönt, då jag brukar tänka på tok för mycket annars, även en del dåliga tankar. Men är lite jobbigt såhär också. Suck. Latheten har nu alltså även spridit sig till och förlamat min hjärna. Eller så har jag helt enkelt till slut supit bort den sista hjärncellen.

New vintage shoes

Just det, tänkte ju visa skorna jag köpte häromdagen, för 40 kronor på Röda Korset. Lite lite små, men vad gör man!

Nice Thursday

Hade en toppendag igår, var ute med min bästa killkompis och det var så härligt att äntligen få umgås som riktiga människor och prata! Först var vi hos mig och delade en pizza och en påse chips och såg på ett par avsnitt Skins (fast det kommer han aldrig erkänna), tredje säsongen. Sedan bar det av ut på krogen och där blev det några öl också fast mest ännu mer prat. Mot slutet masade vi oss upp och dansade också i alla fall, var faktiskt ganska bra musik, bra blandning! Lite Markus Krunegård och Håkan Hellström till exempel. Han skötte sin roll som Wingman fint också, synd att det inte fanns någon intressant kille ute igår, som jag såg i alla fall. Så vid halv 2 gick vi bort till Burger King och satt där och käkade och pratade en timme till innan vi traskade hemåt. Är väldigt praktiskt ibland att hans flickvän bor typ mitt emot mig! Nåja, det var trevligt i alla fall. Har inte fått eller kunnat prata ordentligt med varann sen typ... I somras, höstas? Sjukt. Men men.

Better to be hated than love, love, loved for what you're not

Herregud. Jag trodde att jag var fucked up, men tydligen finns det killar som är fem gånger värre. Börjar fan bli mörkrädd.

Bränn inte ut dig!

Idag var jag och Amanda in i lite second hand-affärer och gick på antikvariat. Hon fyndade ett par skor på Myrorna, jag ett par på Kupan. Där fick även Amanda en kasse med böcker för 10 kronor, mest som utfyllnad för bokhyllan (hon tog enbart de som såg fina ut) och dessutom så skänkte hon en till mig! Haha. Bränn inte ut dig! heter den, skriven på 80-talet. Hon tyckte jag kunde behöva den, vi får väl se om jag ens hinner läsa i den någon dag ;)

Tur att solen väcker en tidigt och ger en energi!

Idag blir det nog en dag med lite fläng hit och dit. Skulle egentligen haft lite teprovning med två vänninor idag, men det blev inställt så nu har jag istället lite tid att plugga. Ska åka runt och försöka leta reda på/låna material till mitt arbete och så behöver jag handla. Måste även städa, lägga de nytvättade kläderna på plats, diska högen med disk jag samlat på mig.. Rida. Gå på yoga. Ikväll ska jag se på Skins med en annan vän. Sen måste jag bannemig sova.

Ondskan...

Håller på att läsa Ondskan nu eftersom det är boken jag valt att arbeta med de följande veckorna; eller rättare sagt mottagandet och kritiken av den. Jag ahnn nämligen inte läsa den till lektionen förra veckan som jag skulle, och jag har inte läst den sen kanske i åttan. Inte någon större förlust heller, jösses vad seg den är. Har så svårt för att komma in i böcker som är så ointressanta för mig. Tråkigt språk och upplägg, jag kommer ingenstans... Suck. Varför i hela friden kallas huvudpersonen för Erik och hans pappa för Farsan? Det stör mig av någon anledning. Om det hade varit skrivit i första person är det klart att man kan säga farsan, men nu låter det som att det är berättarens farsa..? Typ. Blir jätteknäppt tycker jag. Och allt är så himla likgiltigt. Orkaorkaorka...

Nervös

Ska ringa ett samtal nu. Jag är så nervös. Vet inte vad jag ska säga. Hoppas de tar mig på allvar. Tänkte prata med mamma om det först, men hon är på jobb och jag orkar inte vänta. Hm. Hon vet ingenting. Kanske är lika bra så ändå.

EDIT: Såklart missade jag telefontiden med några minuter.. Får bli i eftermiddag istället då.

Dumma storlekar.

Nu fick jag lite panik och beställde ett par bikinitrosor i storlek 36 också. Kom ju på att de sitter ju ganska högt antagligen och eftersom jag har så konstiga mått på min kropp (överkroppen är XS, dvs 32/34 och sen kommer min ganska fylliga rumpa som är mer 36/38) så kanske 38:orna sitter för löst i övre kanten. Hm. Nåja, nu kan jag i alla fall prova och se vilka som blir bäst och sedan skicka tillbaka de andra.

If you have problems, why don't you go solve them?

Red ut i skogen idag med Michelle och Sunny, och så har jag varit på gymmet. I eftermiddags var vi ett gäng litteraturvetare på bibblan och pratade om de 3 närmaste veckornas självständiga arbete med litterära analyser. Och en massa annat, det är ganska lätt att glida från ämnet.

Nu någon dag, så snart som möjligt, ska jag ringa ett samtal som förhoppningsvis kan hjälpa mig en del, så småningom i alla fall. Hoppas på det.

Ny bikini

Ja, nu när man börjar få vårkänslor tyckte jag att det kunde passa att beställa en bikini. Hoppas att den passar också, hatar att beställa badkläder egentligen. Blir så osäker speciellt på storleken på trosorna; man vill ju inte att de ska vara för små men inte för stora heller... Jag provade i alla fall med 38 den här gången, tror det kan bli bra. Bra om dom går om arslet också, speciellt den här modellen. Hm. Vi får väl se! Jag tyckte den var fin i alla fall, får hoppas den är lika fin på! Från H&M.

Helgen

Hade kanonkul i lördags. Tror jag i alla fall, hahaha. Blev dock ingen Kinky Night, så tur att vi inte satsat så mycket på passande outfits för temat. Vaknade i alla fall igår morse vid sju och låg bara och skrattade i en timme. Normalt. Läste nämligen igenom mina skickade sms, helt störda. Fick även höra att jag försökt visa ett kvitto som leg på något ställe, vilken stjärna jag är alltså! Men Reverb, min kompis band som vi var och såg innan allt ballade ur, var i alla fall hur bra som helst. Över förväntan, jag har ju bara hört dom några få gånger på deras MySpace och aldrig på riktigt.

Gårdagen ägnade jag åt att på förmiddagen (ännu inte riktigt nykter) ligga och titta på nya Skins, sedan vid lunch åkte jag till stallet och resten av eftermiddagen och kvällen tittadejag på mer Skins och sedan på tv. Cougar Town, Gossip Girl, HIMYM. Sedan sov jag. Ganska bra grejer att göra när man inte vill ha hjärnan igång, vill undvika att tänka. Så det slapp jag igår. Förutom när jag gick och la mig, då ringde jag mamma och pratade en stund. Var nog första gången igår som jag saknat min familj. På riktigt. Saknar att bara kunna gå och stjäla en kram av någon om man behöver en.

Klädpanik

Hatar att inte veta vad jag ska ha på mig!! Ah. Suck. Var åtminstone ett tag sen jag hade klädpanik sist, förut var det ju jämt.

Kinky Night

Underbart väder även idag. Var i stallet tidigt i morse, det var tydligen -26 på morgonen idag, och såklart började det bli varmt och skönt (jämförelsevis) vid halv elva då jag skulle åka hem igen. Blev lite longering och bus i paddocken idag. Min häst är så söt.

Ikväll blir det att gå och kolla på en kompis band som har spelning, och efter det blir det vidare till en studentpub som har "Kinky Night" ikväll. Låter spännande, haha! Pris utdelas till den med mest kinky klädsel... Hm. Ser fram emot en rolig kväll i alla fall!

Härliga frihet! Haha.

Så glad, hann med allt jag planerat idag! Red ut med Alex & Bea i skogen (var så himla fint väder, kunde inte ens ha jacka på mig!) och så har jag varit på gymmet nu. I förmiddags var jag och handlade mat. Alltid lika roligt! Faktiskt. Om man har pengar alltså. Vilket var gränsfall nu, men i alla fall.

Nåja. Nu ska det nog bli lite bättre ett tag, 3 veckor självständigt arbete. Visst, kommer att bli hårt, men jag kan i alla fall bestämma lite själv mer. Ska förhoppningsvis få lite hjälp också att komma tillrätta med vissa saker i mitt liv. Vissa saker är bara för mycket, kommer helt oväntat och överväldigar en så att man inte vet vad man ska ta sig till. Jag är så hemskt tacksam för en del av mina vänner. Fina fina fina.

Twisted Thoughts


Äntligen. Ledig. Ett par dagar i alla fall.

Jajaja, seg, jag vet. Men har inte tid med någonting! Förra helgen var pappa och min syster här (han tog med henne som en överraskning) och det var jättetrevligt, faktiskt över förväntan. Vi gick och shoppade på lördagen och åt massa tacos på kvällen (jag åt mest) och på söndagen var vi länge i stallet istället.
I veckan har jag läst läst och läst. Ungefär. Idag är första gången på länge som jag känner mig ledig. Helt knäppt. Sov så länge jag ville (även om jag vaknade kl 7 bara för det), gick upp, duschade. Småpysslat lite här hemma. Sitter nu med dagens första kopp te och ska strax gå iväg och handla (!). Det var onekligen ett tag sedan jag kunde göra något sånt. Känns himmelskt. I eftermiddag ska jag till mitt fluff i stallet och rida en lång runda och bara njuta av det vackra vädret. Och ikväll ska jag till gymmet för första gången på snart 2 veckor! Det ni, det känns jäkligt bra!