Från och med imorgon

Okej, nya tag nu! Ett tag framöver ska jag vara ego. Även om jag kanske är det annars också, men jag menar att jag mest bara ska tänka på och ta hand om mig själv; se till att jag själv mår så bra jag kan. För det är bara mitt eget ansvar. Inte för att jag mått dåligt på något vis eller så men... Äsch. Nåja. Jag ska försöka ta tag i saker och se till att jag 1. sover ordentligt och 2. hinner med allt jag vill och ska och behöver. Blir massa från och med den kommande veckan.

Mitt enda dielmma/problem just nu är hur jag ska göra på torsdag då jag är så fullbokad man kan bli; stallet på fm, sedan lektion 13-16, och egentligen Skissteknik 18-21. Men det är Nystartsfest på kvällen också... För studenterna. Ska ju såklart dit, ska bli awesome (har inte festat på alltför länge nu igen - vad är detta för studentliv jag lever?!) men frågan är hur jag ska hinna.. Hm. Sjuk på kvällen? Heh.

Mitt älsklingsfluff på bild

Kom på att nu är det längesen jag publicerade någon bild på min egna lilla älskling, Fallino. Detta kan bero på att han är sämsta fotomodellen ever, oftast i alla fall. Det finns så mycket fina bilder på honom trots det (eftersom jag aldrig ger upp... Kan hålla på i evigheter bara för att få i alla fall EN hyfsat lyckad bild där han inte duckar precis när jag fotar eller tittar bort/blundar.. Vilket är ganska vanligt.) men jag tar en av de nyaste jag har i alla fall. På fin i kylan och snön.

Och okej, en till då. Med frost i ögonfransarna <3 (från igår morse, -23 grader)

Bored out of my mind

Åh, inte blivit något nu på ett tag, har haft lite ont om tid och när jag väl hade tid så krånglade blogg.se... Nåja.

Helgen har varit lugn som vanligt, kan man väl säga (om man nu kan säga att stressa hit och dit på 1000 ärenden är att ta det lugnt)... Men det är dags att ändra på det. Jag har blivit trött på att bara sitta hemma och mysa. Alla har blivit så tråkiga! Eller så är det jag... Hm. Svårt. Nåja. Får väl ta tag i livet lite igen helt enkelt!

Nu ska jag strax (äntligen..!) iväg till gymmet och sedan ska jag plugga resten av kvällen. Om jag inte råkar bli distraherad av något kul på tv.

Ledig dag blir till fullspäckad dag

Idag blir det också lite fläng hit och dit. Ska åka bort till Willys och Maxi och handla så det blir att trixa lite med bussarna, men det ska gå fint. Sedan blir det stallet i eftermiddag och frågan är om det blir gymmet före eller efter... Förmodligen efter, blir nog lite stressigt annars. Idag blir en sådan dag då jag ska göra sådant som jag inte hunnit innan i veckan. Ska en sväng till skolan också och lämna en massa böcker jag hade till A-kursen som jag tack och lov inte behöver mer. Och köra en storstäd här hemma. Behövs. Ska nog skissa lite också om jag får en stund över. Måste ju öva mig!

Stallet och snö, igår respektive idag

Så här såg det ut vid stallet igår.


Såhär såg det ut idag:


Hästarna stod mest bara och njöt. Och var söta.

Ikväll har jag fått rita

Helt slut i huvudet. Pust. Som tur är har jag inget måste att göra ikväll. Ska nog lägga mig tidigt faktiskt. Ska försöka få en del gjort imorgon.

Hade ju min första lektion på Skisstekniken ikväll. Först genomgång av själva kursen, dess inehåll och mål osv, sedan fick vi sätta oss och rita skuggor och former och lite sådant ett tag, vart lite halvflummigt idag eftersom hälften av klassen var iväg på en introduktion av ett datorprogram som kursen använder sig av sista timmen. Orkar inte skriva mer nu ens. Kanske ska lägga mig med en gång? Det känns mycket lockande, när jag tänker efter.

Personlighetsanalys

Idag blir det en stressig dag, som jag nämnde igår. Ska bli skönt när den är över, när jag kommit hem från kvällskursen och bara kan sätta mig ner. Då har jag ingenting förrän på tisdag. Skönt!

Häromdagen var jag på en personlighetsanalys. På skolan alltså, ett experiment utfört av en psykologielev som ska göra en undersökning till sin B-uppsats. Han ska jämföra personligheter och hjärnhalvor osv. hos naturvetare respektive humanister. Det tog väl en timme ungefär; fick göra något bildtest på datorn, sedan var det ett frågeformulär med ca 180 frågor, och till sist ett häfte med ännu fler frågor. Frågeformuläret där var väl det som konkret kunde visa mig om min personlighet, och det verkade stämma mycket bra. Jag var varm och öppen, men lite blyg och känslig och ja, nu minns jag inte ens allt. Dock minns jag att jag låg väldigt dragen åt hållet där man inte respekterar lagar och regler... Hm. Hoppas han inte visar det för någon myndighet! Haha. Nej, men det är ju skillnad att inte ha något respekt för regler och att faktiskt ständigt bryta mot dem. För det gör jag inte så ofta, vad jag kan komma på. Lovar!

Det underbara med att vara klar

Måste säga en sak. Jag är så lättad. För första gången på länge är jag klar! Med allt vi ska läsa tills imorgon. Är inget direkt jag behöver göra. Vi ska redovisa imorgon på lektionen, om Jung-psykologi och så ska vi använda oss av dessa teorier när vi gör en analys av H C Andersens något obehagliga saga Skuggan. Och alltså redovisa både själva teorierna och vår analys för klassen.

Det härliga är att jag inte har mer att göra ikväll. Alltså kan jag lägga mig tidigt (okej, ska baka först bara så jag har något till frukost i morgon bitti) vilket kan behövas då jag måste åkte till stallet imorgon förmiddag. På eftermiddagen har jag lektion, som sagt, sedan ska jag möta pojke en snabbis, innan jag återigen ska dra mig till skolan för min första gång på kvällskursen jag ska gå i Skissteknik! Ska bli spännande. Ritade massor när jag gick i högstadiet  men har inte blivit något sedan dess (precis som med mitt skrivande). Pepp!
Noah and the Whale - Love of an Orchestra

7 potentiellt intressanta saker om mig

1. Jag gick naturbruk med inriktning häst på gymnasiet, på en internatskola i Skåne, där det går folk (bönder & hästfolk) från hela landet. Bollerup är namnet. Mycket fina år. Visserligen bestämde jag mig sista terminen för att inte jobba med hästar trots allt (efter alltför många olyckor och sjukhusvistelser som bara blev längre och värre) så behövde jag det. Bo borta, bland bara vänner och hästar. Underbart.

2. Från det att jag var tio år har jag haft ätstörningar. Jag har dock kommit upp i normalvikt nu och trivs bra med mig själv. Men det finns ändå alltid där i bakhuvudet. Störningar är verkligen rätt ord - man har inte något normalt förhållande till mat och ätande längre och man är fixerad av sin kropp. (Fråga gärna om ni vill veta något mer)

3. Jag har även varit mycket deprimerad i perioder, det har gått upp och ner sedan högstadiet, men det har aldrig varit så mycket upp som sista halvåret, eller sedan juni förra året rättare sagt.

4. Innan dess grät jag sönder mig själv eftersom mitt hjärta (och mitt liv, kändes det som) var krossat. Och jag undrar om jag någonsin kommer kunna glömma.

5. Jag är superblyg. Eller jättesocial. Det beror på. Eller; det går en fin gräns. Ta ett steg fram mot mig, gå över gränsen och få mig att prata - sedan går det inte att få tyst på mig.

6. Jag överlever inte utan musik. Jag har ganska bred musiksmak, och lyssnar på mycket som andra tycker är lite udda. Men överlag kan jag väl säga att de genrer jag ägnar mest uppmärksamhet åt är Alternative, Folk, Indie, Rock, Pop, och en hel del hårdrock slinker lätt in då jag är uppfostrad med det :)

7. Innan jag började läsa Litteraturvetenskap hade jag knappt hunnit läsa något vettigt på flera år, och sannerligen ingen klassisk, djup litteratur! Haha. (Dock har jag alltid varit intresserad av och älskat att både läsa och skriva.)

Japp, that's it. Fråga på om det är något! :)

Ett award!

 

Ser man på, ser man på! Jag har fått ett fint litet award av fina Therese [Tescho] !
TACK!!

1. Lägg in awarden på din blogg. 2. Länka personen du fått den av.
3. Berätta sju intressanta saker om dig själv. 4. Välj sju andra bloggar att ge den till.
5. Länka till deras bloggar. 6. Skicka dem en kommentar om att de fått en award.

Jag nominerar: Terese, Madde, Patrik, Jacob, Jenny, Daniel, Madde :)

Kommer strax med mina 7 intressanta saker! ^^

Första seminariet - Vad är Litteraturvetenskap?

Ja det kan ju tyckas lite udda att denna fråga inte kommer upp förrän nu i B-kursen av just Litteraturvetenskap! Haha. Men i första kursen var det mest baskunskaper; vad är Litteratur? Litteraturhistoria och Teori. Det är väl faktiskt egentligen inte förrän nu som vi börjar komma in på själva vetenskapen, om jag tänker efter.

I vanliga fall läser vi tillsammans med lärarstudenterna som ska bli svenskalärare, men den här terminen ska vi också börja delas upp lite och gå åt lite olika håll. Idag var ett sådant tillfälle, och alltså satt vi en grupp på 8 tjejer och så vår lärare (som också råkar vara en ung tjej) runt ett bord och diskuterade idag i 2 timmar. Det var så himla roligt! Så givande. Något jag inte tyckte att det alls var förra terminen, därför var jag också lagom peppad då. Men nu känner jag mig jättepositiv! Jag börjar nästan känna mig lite smart igen också. Var jobbigt nu förut eftersom jag alltid känt mig smart och intellektuell och fått höra det från alla möjliga håll under min uppväxt, samt glidit fram i skolan. Så kommer man till universitetet och känner sig jättekorkad! Men det kanske jag inte är, trots allt..? Det visar sig.

Effektiv så här en måndag.

Fått mycket gjort idag! I skolan var det introduktion till B-kursen i Litteraturvetenskap som börjar nu, och jag måste erkänna att jag känner mig peppad. Mycket mer än vad jag väntat mig, med tanke på hur värdelös jag kände mig på A-kursen! Men nu jäklar ska jag ligga i. Känns skönt att allt verkar vara så mycket mer strukturerat och ordentligt nu. Bra.
Sedan tog jag en sväng på stan och shoppade lite. Tänker att man får passa på meda allt nu är som billigast, medan mellandagsrean ebbar ut och det är halva reapriset eller 75% på så mycket. Så det blev en del. Köpte en ny fin jacka för 200 kr! Trivs inte alls bra i min, hoppas det blir bättre i den här. Tror det.

Efter att jag varit i stallet tog jag och handlade mat också. Skönt! BLev mycket grönt och gott också. Ska förutom att läsa (till morgondagen seminarium) också baka ikväll. Både så att jag har något gott till frukost och så tänkte jag göra lite bullar eller baguetter så att jag kan ha med till skolan. Köpte massa goda pålägg också, mums!

Give me a break (from studying)

Nu är det gjort. Klart och inlämnat. Herregud. Nu vill jag bara gå i ide i en vecka. Men redan imorgon drar det igång igen - Litteraturvetenskap B. Jag vet ingenting heller. Var eller knappt varför... Vill sova. Drömma. Leva. Men men, imorgon kommer det i alla fall in pengar på kontot igen!
Jag var för övrigt inne på Konsum idag och köpte en Mentos för 6.90 medan jag väntade på min buss. Denna betalade jag med mina sista slantar - 2 enkronor och 10 femtioöringar (jag hittade 2 till förutom de på bilden senare). Kassörskan undrade om jag gillade femtionöringar. Hon anade inte att det var mina absolut sista pengar jag skrapat ihop bara för att köpa något helt onödigt. Jag sa att jag ville bli av med dem. Vilket ju var sant.

Nördorama i P3

Förr lyssnade jag mycket på radio, men det blir inte av nu för tiden. Dock har jag sedan förra veckan börjat boka in söndagarna mellan 14 och 16.00 då mitt favoritprogram P3 Kultur börjat gå igen. Jag rekommenderar det verkligen! En stor dos humor, men även intressanta reportage och bra musik. (Det är alltså inte så seriöst och tråkigt som det låter på namnet! Haha) Det sänds alltså just i skrivande stund och idag handlar det om matkultur. Johanna Koljonen är toppen! Ville bara säga det. (Här är deras hemsida)

Right back home

Okej. Idag ska jag vara så jäkla effektiv. Bara så ni vet. Så jag ska förhoppningsvis inte skriva något mer här idag, mer än kanske efter 23.00 då vår deadline är, alltså när jag skickat in ett förhoppningsvis helt färdigt och finslipat och bara helt kanon arbete. We'll see. Ska till stallet vid 12 och fodra och sånt. Sen direkt hem igen. Och fortsätta skriva. Fick i alla fall mina 8 timmars sömn inatt! Härligt. Nåja. Wish me luck nu!

Ord på liv och död

En av uppgifterna vi fått på hemtentan är att analysera och tolka Victoria Benedictssons novell Ur mörkret. Det är väldans intressant. Jag visste knappt vem hon var förut, men nu är jag helt fascinerad och vill bara veta och läsa en massa mer. Skulle så så hemskt gärna velat ha tid över för att hinna läsa hennes dagböcker.

I alla fall tänkte jag rekommendera den nyaste biografin som skrivits om henne: Lisbeth Larssons Hennes döda kropp. Det är så att jag vill kunna läsa hela den med. Men nu har jag bara läst det som kan vara relevant till min uppgift. Men det är väldigt, väldigt intressant och spännande. Tycker jag. Nu ska jag fortsätta.

And I am the milkmaid that killed all the cows

Nu har pojken åkt hem till sig och jag ska äntligen få börja plugga igen! Ja, kände igårkväll när jag kom hem från stallet att det inte skulle bli något vettigt eller produktivt av den kvällen, var så totalt slut i både hjärna och kropp. Därför sa jag till pojke att han lika gärna kunde komma över. Så det blev fredagsmys med lite vin, chips (med en jättegod avokadodipp han fixade ihop!) och skins. Underbart.

Imorse hade jag stallet; morgonfodring och utsläpp. Pust. Man måste bränna ett par extra kalorier av att pulsa runt i snön med hästarna (som inte bryr sig ett dugg om ifall man vill gå långsamt för att det är jobbigt) i ett par lite för stora termobyxor.. Hehe. Fick ta av mig jackan när jag skulle mocka sen, höll på att svettas ihjäl, haha!
Sen gick jag och hälsade på i lösdriften också.

My cousin the snow lays blankets below

Här kommer några bilder från stallet i morse.


...I'd try to tell you that the things we had were right...

Har suttit nu och njutit lite av Rewind på mtv. Så underbart med lite "äldre" musik (var en del som var typ när jag gick i mellanstadiet... Men känns som igår. Jag börjar bli gammal.) Lite ironiskt i alla fall med tanke på att jag inatt funderade på att skriva ett inlägg och klaga på att det alltid är samma musik som spelas där. Oavsett om det är halv sju på morgonen, tre på natten eller på eftermiddagen. Men då hade jag ju lite fel i alla fall. En massa bra har det varit nu efter lunch. (Okej, nu börjar visst den vanliga repertoaren komma tillbaka igen, tänkte väl det.)

Här kommer en fin låt och video som jag och M faktiskt pratade om förra veckan, och nu när den precis spelades på mtv också var jag ju helt enkelt tvungen att lägga upp den här.

That was it

Så, skickade in tentan (den frågan vi fick igår och hade 24 timmar på oss att göra) för en timme sen och det känns väl... Bra? Mja. Kanske att ta i. Är så rädd att jag misstolkat frågan helt och blir underkänd bara för att jag varit helt ute och cyklat. Suck. Nåja. Den är inskickad och klar, kunde varit bättre, ja. Gjorde det sista vid åtta i morse (gick och lade mig och sov i nästan 2 timmar innan dess, började bli trött då..) och nu belönar jag mig med att sitta här och slappa helt befogat ett litet tag, innan jag bestämmer mig för om jag ska försöka sova en stund till eller ta tag i de andra tentafrågorna igen. Deadline för dem är söndag 23.00.

Det här var förresten frågan som vi fick igår. Hm. Hur tolkar ni det? Han är så himla flummig i sina frågeställningar...

I already found what I was looking for

Ha! Titta vad jag har gjort här, alldeles själv! (Ja det är lite halvklart bara, men ändå) Mitt i natten. När jag har en halvfärdig tenta som ska lämnas in om ca 6 timmar. Bra. Men, så kan det gå. Sannerligen, sannerligen! Haha. Nej, har inte gjort något alls här på ett tag - brist på inspiration och tid och intresse. Borde bara sitta med tentan hela den här veckan. Men det är redan för sent. Dock har jag hunnit med att pussa lite på min pojke både igår och idag.

Om ni är intresserade av att följa mig och jag kanske inte uppdaterar här så ofta igen (vem vet?) så följ med mig på Twitter, vet jag! Där uppdateras det betydligt oftare.
Puss & Godnatt (på er i alla fall, jag måste fortsätta med tentan nu..) så länge!


This may happen if I get bored

Höger- eller vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Trött!
Kläder just nu? Svarta jeans, vitt linne, grå kofta, raggsockar
Musik just nu? Istället för ljud - Kent
Sommarplaner? FESTIVAAAAAAL!!
Hur många kuddar sover du med? 2 fluffiga :) Så blir det varsin när man delar ;)
Spelar du nåt instrument? Nej, spelade tvärflöjt och var duktig när jag var yngre, men tyckte det var tråkigt så jag slutade. Ångrar jag nästan nu ibland.
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska!
Vem är viktigast för dig? Fallino, mina vänner, familjen
Bio eller promenad? Promenad (kanske mycket för att jag är pank just nu hehe)
Är du kittlig? Jaa, fast bara ibland ^^
Snarkar du? Inte vad jag vet! Men pratar i sömnen gör jag.
Stjärntecken? Skorpion
Äckligaste insekten/djuret? Spindlar! Miiii....
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna läsa tankar (när jag själv vill.)
Vad vill du jobba som? Ångest, ångest. På Ica? :)
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Neeej, höjdrädd :( Kanske för pengar :)
Gillar du att sjunga? Hehe, för mig själv i alla fall ;)
Anser du att du är stark? Inte så stark som jag skulle kunna vara, men jag jobbar på't!
Vad gör du om du får hicka? Börjar skratta okontrollerat eller får lite panik
Vad längtar du mest efter just nu? Pengar..? Sommar sol och festival då :)

Beauty is a card that must get played

Jag har varit duktig idag. Somnade sent men ställde klockan på 8 och när jag vaknade tog jag fram Processen och satte igång att läsa igen. Läste fram till tvåtiden då jag åkte in till stan för en fika med M och sedan vidare till stallet. Nu har jag bara 5 sidor kvar, mycket spännande eftersom jag inte har någon aning om hur detta ska sluta.
Jag var i alla fall också på gymmet idag och fick äntligen ett eget styrkepass gjort och en genomgång av en man som hette Kenneth. Först var jag lite rädd att det skulle vara någon stor biffig macho sak, som man inte skulle våga säga någonting, men det visade sig vara världens snällaste och hjälpsammaste istället. Det är bra det. Så nu ska jag jäklar i det komma igång på riktigt! Innan igår hade jag inte satt min fot på gymmet på prick 3 veckor...

BILDBOMB FRÅN STALLET IDAG
:


Her mouth was sewn shut, but her eyes were still wide


A chorus for this weekend

I fredags var vi på badhuset, badade och bastade. Lagade god mat. Såg på Up (som var awesome) och åt chips. Igår såg vi på Skins, var ute och gick en runda, genade över viken (där det nu finns skridskospår och promenadspår upplogade) gjorde pizza (nam nam) och medan jag var borta om i stallet bakade han kladdkaka. När jag kom tillbaka mumsade vi på den och såg på Paranormal Activity som var ganska bra. Svårt att säga. Den var ganska läskig i alla fall. Äcklig, liksom. På något sätt. Inatt vaknade jag av att jag pratade i sömnen, men det var bara skönt att vakna för jag var mitt inne i en mardröm. Idag slappade vi mest. Kikade lite på tv och åt frukost. Typ. Det har varit mys. Kommer vara tråkigt att sova själv fast lär ju inte dröja många dagar innan vi ses igen. Så det får gå.

I remember it was wet and the swelter and the sweat

Hm. Pojken åkt hem till sig igen efter världens myspys-helg. Jag har varit i stallet hos mitt Fluff och nu ska jag bara ägna resten av dagen åt att läsa ut Processen. Det var min tanke i alla fall. Dock kommer man hem, frusen och trött, sätter sig vid datorn, fikar lite, har 80 olästa inlägg på Bloglovin' och börjar pilla lite med det ena och det andra på datorn. Inte bra för effektiviteten. Hm. Ska skynda mig. Snart bli klar.
Vi gick över viken igår.

Now my only company's a half full glass of wine


I am Charlotte York, obviously

Gjorde ett test nyss (här) och resultatet blev inte helt oväntat:

Jag har alltid sagt att jag är en blandning mellan Charlotte och Samantha. Hur nu det går ihop. Men jag är väldigt romantisk av mig som Charlotte, och lite... hm. Frigjord som Samantha! Haha.

I could spend my time wondering who I was


You quiver so faint in front of me

Jag tycker om 24-timmars dejter. Det är fint det. Vi har lagat mat, druckit vin, hälsat på ett par vänner till mig, tittat på ett antal avsnitt av Skins och så Stolthet & Fördom som jag sa. Sedan har vi sovit och vaknat och ätit frukost och sett mer Skins och varit i stallet och frusit och ätit pizza och ännu lite mer Skins. Nu ska jag börja läsa Processen.

Sugar Sugar

Här får ni en söt låt med en söt video.

And the sun always shines down on your shoes

20 minusgrader är inte nådigt för en skåning som jag som är uppväxt med som kallast 5 minus ungefär. Andedräkten blir till små iskristaller på halsduken och i håret och idag frös även ögonfransarna ihop. Om man bara sluppit frysa så om fötter och händer hade det varit mer okej, det är ju trots allt så himla himla vackert ute.

Nu ska jag baka knäckkakor och ikväll blir det mys med M! Pride & Prejudice går ju på tv ikväll också, en av mina favoriter, romantisk tönt som jag är. Laga mat ska vi också. Hörs!

Silk sheet, blue dawn, Colgate, tongue warm

Jag är glad och så förväntansfull inför imorgon, som jag längtat! Ville bara säga det. :)

Hands on the radio

Inte skrivit på länge, känner ingen lust eller inspiration. Känns som att jag inte har något att tillföra. Men jag vet inte. Inte det att jag är deppig eller något, tvärtom känner jag mig mer harmonisk, lugn och lycklig än på länge. Det är bra. Här kommer en musikvideo så länge. Så skriver jag nog mer sen, kanske. Om jag hinner och har lust. Puss!