Ide.

Hej jag vill mest gå i ide. Vet inte varför. Har inget direkt att klaga på. Tror jag. Jo, men samma som alltid. Inget nytt. Det nya är snarast något att vara glad över. Men. Jag vill stanna i sängen. En vecka. En månad. Ett liv? Kanske inte. Trodde jag skulle vara trött på att ligga i sängen efter några dagar med 40 graders feber. Men. Inte. Tydligen. Dagarna rullar på ändå. Så snabbt. Så mycket som måste. Måste göras, måste hinnas, måste klaras. Och jag har inte ens motivation till att gå upp och duscha. Känns lovande.

Min vecka

har varit typ såhär, haha.

Helgen

Mycket spännande helg. Livet känns rätt lovande just nu ändå :)

Lite från promenaden

Självklart, med min vanliga tur, dog kamerabatteriet efter baa halva vägen. Det som varat så länge, inte laddat det mer än en gång sen jag fick tillbaka den. Men det tänkte inte jag på, förrän jag redan var iväg. Skaffa ett extrabatteri kanske?
Här är iaf lite oredigerade bilder från idag.Church outside my window


Betlehemskyrkan, utanför köksfönstret. Det suddiga till vänster är nog faktiskt fönsterrutans fel, de är lite konstiga och typ.. buckliga? :P

Lördagspromenad

Idag hade jag tänkt börja med att träna, sedan stallet och sist filmkväll (inte vart festsugen alls nu sen nån vecka tillbaka!). Ändrar nog första punkten dock - det är lördag, jag är ledig och det är fint väder ute. Jag tror minsann att jag ger mig ut på min långpromenad, milenrundan runt Kroppkärrssjön. Vädligt fint där, rofyllt.
Här är en mobilbild sen jag gick där sist, i november(?!). Idag tänkte jag ta med mig systemkameran :)

Till ortopeden

Tror nästan att jag börjar bli färdig med arbetet. Upptäckte dock nyss att jag kanske inte gjort 100% helt rätt efter instruktionerna... Men det var ju bara ett förslag till disposition! Hehe.

I eftermiddag ska jag till ortopedmottagningen och äntligen (förhoppningsvis) få fixat ett läkarintyg till mitt försäkringsbolag angående kvarstående besvär sedan mitt (ehm, mina) bäckenbrott för snart 5 år sedan (jäklar vad tiden går!). Håll tummarna för att de också anser mina besvär som besvär... Man vet aldrig.

Ridbar ridbana!

Ja, jag fick aldrig någon chans att rida i snön, men idag regnade det och var så pass många plusgrader att det faktiskt, för första gången på väldigt länge, gick helt okej att rida på ridbanan! Mjukt i marken och inte någon is. Härligt!! Skrittade först runt lite för att känna efter, ett tag sedan jag red, och sedan gav vi oss ut på en liten skogsväg och sedan tillbaka. Han hade lite myror i benen och därför tänkte jag att det är lika bra att passa på medan marken är så pass att han faktiskt skulle kunna springa av sig lite, och därför longerade jag honom en stund. Jädrar vilken krutponny det blev! Haha. 100 bocksprång och bakutsparkar, minst. Måste varit skönt att kunna både trava och galoppera ordentligt för första gången på så länge; som sagt är det ju i princip omöjligt även i hagen, om han inte ska vricka benen av sig (vilket jag är glad att han är klok nog att undvika). Söthäst! Hoppas nu att det håller sig så pass varmt ett tag nu då om det inte ska snöa... Men ja. Man ska inte precis ha för stora förhoppningar på sånt där.

En lång dag.

Gick faktiskt upp 06.30 som det var tänkt, och var med på yogapasset 07.30 tillsammans med Hanna. Skönt! Men gud vad jobbigt. Tror dock inte hon (öh, instruktören alltså) kör lika hårt tidigt på morgonen som på måndagkvällarna, och tur det! Man är nyvaken och ska dessutom orka med resten av dagen också... Kan (oftast!) inte slänga sig i soffan och dega som man kan efter ett kvällspass. Dock hade jag tänkt placera mig i sängen med te och dator och plugg, vilket jag också gjorde (bryggde en hel kanna med te) innan telefonen ringde 09.15. "Du måste komma hit, det är tydligen obligatoriskt!!" fick jag veta om dagens massagelektion som jag tänkt hoppa över då jag har viktigare saker för mig än att ha en liten avslutning på en annan kurs... Men nej. In i duschen och iväg!

Tråkig och oändligt seeeg förmiddag men efter lunch fick vi veta våra betyg (blev godkänd på hemtentan!!) och jag fick boka in ett nytt examinationstillfälle, vilket blev den 1 februari. Tills dess ska jag väl ha hunnit öva, och få in lite "bättre flyt" lite i alla fall..

När jag kom hem från stallet ikväll ville Amanda ut på promenad en stund senare, så jag traskade bort till henne och vi gick en fem kilometer och pratade och hämtade frisk luft. Skönt att komma ut och röra på sig lite. Nu har jag lagat och ätit en god middag och ungefär nu ska jag ta tag i plugget igen för första gången idag! Pust. Blir en lång kväll också, har jag en känsla av.

Dagen får nog vara slut.

Nej, om man skulle ta och sova istället. Jättetrött efter den här fysiskt inaktiva, men ack så jobbiga dagen. Inte lagt mig före midnatt på hela året tror jag, så får väl passa på när man faktiskt är trött, och ska upp redan vid 6 imorgon bitti (frivilligt!). Ska nämligen med Hanna på yoga innan sista massagelektionen. Oj oj oj. Stackars Hanna som ska ringa och väcka mig. Jag är inte len när jag blir väckt på morgonen... Så kanske bättre om jag sovit ordentligt innan.

Kört fast

Faktiskt varit uppe på skolan idag och pluggat. I fem jäkla timmar. Lagom trött i huvudet när jag kom hem... Skrev bara lite mer än en sida också. Suck. Känner mig så trög. Har problem med min (hypotetiska) kvalitativa frågeställning... Vet inte riktigt hur jag ska få till det. Eller så har jag en bra redan, men jag fattar inte riktigt hur och vad jag ska göra med det. Så blir bara konstigt, och jag känner mig fast. Grubblar och försöker förstå, men kommer ingen vart.

Har dock precis lagat en riktig, rejäl middag för första gången på några omotiverade dagar. Blev riktigt förbaskat gott! Stekte lite svamp, bacon, vitlök och kyckling och hällde sedan på lite creme fraiche, philadelphia och grädde. Och kryddade såklart. Blev riktigt mumsigt. Unnade mig en sallad till också, länge sen jag orkade slänga ihop en sådan. Så, i alla fall, nu är det strax dags att sätta igång igen, typ hej huvudvärk, kom tillbaka!

Negativitet

Är dålig på att plugga. Minst sagt. Bara trött och tänker på annat. Typ om jag ska gå och köpa ostbågar eller om jag har nåt annat gott att äta hemma. Vad det var för nåt jag såg på en stund på svt2 igår kväll på gymmet när jag värmde upp (visade sig vara Mildred Pierce) och om jag kanske borde laga mat istället, men vad? Om man skulle sova en stund.

Vet inte ens vad jag ska skriva. Vad ska jag göra för studier till min uppsats i vår. Inte ens rent hypotetiskt. Har inte ens någon aning om vad jag ska göra på min praktikplats. Blir nämligen inte ens någon riktig praktiskplats utan blev satt på något slags starta-eget-kurs. Men... Jag hade gärna varit ute i en riktig, fungerande verksamhet innan jag försöker mig på att starta en egen? Låter det helt ovettigt eller? : /

Lite tankar om speglar.

Jag började fundera lite idag på gymmet. Jag gillar inte riktigt deras speglar, tycker att jag ser ut som en köttbulle i dem, ungefär. Så då har vi alternativen - antingen ser jag ut som en plufsig köttbulle och speglarna här hemma är förskönande (mycket mycket möjligt, visst säljer antagligen speglar man ser bra ut i bättre än de som visar sanningen?), eller så är de rädda att folk ska sluta träna om de ser snygga och vältränade ut. Har de i så fall inte tänkt över alternativet att man blir mer motiverad av att känna sig vältränad och snygg (att se framsteg, helt enkelt) och att ser man plufsig ut trots att man inte ens var det när man började, och att man ändå tränat i flera månader, så blir man kanske mer omotiverad? Hm. Kan i och för sig säkert fungera som motivation för många med - "Nu ska plufset bort!!". Personligen ska jag nog undvika dessa speglar, och känna efter hur det känns istället. Är ju trots allt det som är det viktiga.

Blue Eye

Jag älskade böckerna om Blue Eye när jag var liten. Någon som minns? Här är i alla fall en annan med blå ögon.

Time to sleep, verkar det som

Det snöar (fortfarande? ser ej) och är hur mysigt och fint som helst ute. Jag vill inte sova men måste. Tränade ikväll, ska sova nu (snart) och sedan gå upp och äta lite lyxmat till frukost innan jag (och Katrin, om båda kan lyckas komma upp i tid) drar till gymmet igen. Så himla härligt att träna. Att riktigt... schötta på (hahahhaa, internt skämt. fniss). Nej men jag kanske är trött ändå? Oliwer tycker i alla fall att jag borde vara det. Han har legat och glott på mig/sovit på en barstol här bredvid nu i en timme. Så... Godnatt!

PS. Nope, inget pluggande idag heller. Ska bli spännande det här. Fick idag reda på att enda dagen denna veckan jag skulle vara ledig och panikplugga (för att bli klar till fredag) tydligen också är schemalagd. Lovely.

Stall med sjöutsikt.

Verkar bra det där stallet. Ligger väldigt fint med, precis intill sjön Alstern. Ridvägarna verkar vara många och långa. Ridbana finns en liten bit bort. Området verkar överhuvudtaget väldigt lugnt och rofyllt.

Hästarna på gården: en frieser, ett varmblod...

...och en islänning! :)

Alstern

Massageexamination.

Dumma massagetant. Min massagebehandling var bra, greppen var bra. Min ergonomi var usel (fast jag försökte... men svårt när bänken man får använda är för låg, trots att okej, "det finns inga för låga bänkar, bara för höga!") och tydligen snörvlade jag en gång (trots att jag snytit mig innan, man får kanske bara inte andas genom näsan?) och jag hade dåligt flyt. Det kan ju inte alls bero på att hon pratade med och avbröt mig hela tiden, vilket gjorde mig osäker och nervös? I vanliga fall tänker jag inte massera mina klienter med en tant med hökögon ståendes bredvid, störandes! Usch. Nej, så tydligen vill hon "se mig igen". Jag ska alltså göra det en gång till. Med bättre flyt och bättre ergonomi (och jag får väl dopa mig med nässpray innan även om jag inte ens skulle vara ett dugg förkyld). Åhh, vill bara ha det här överstökat... När jag väl ska massera en riktig klient, om det ens kommer ske, lär jag ha hunnit tappa flytet igen ändå. Haha. Suck.

Stallsnack.

Vart stallmöte idag, drog ut lite på tiden dock så hann inte rida innan bussen gick hem igen utan bara en liten rykt. Sades egentligen inte mycket som hade med mig att göra - ska ske en hel del förändringar i stallet med rutiner och kostnader, men det berör inte mig då jag har sagt upp min boxplats där och ska flytta ut precis innan ändringarna träder i kraft. Ridhuset, som skulle vara klart för att ridas i till jul, sades nu vara klart inom en månad. Hoppas verkligen det, så jag hinner använda mig lite utav det innan jag flyttar (har min box till sista februari) och kanske komma igång så smått igen. Är ju halvt omöjligt att rida någonstans nu; ridbanan är frusen och som en bucklig isbana, och det är hårt och halt mest överallt, så i vilket fall är det skritt som gäller vart man än rider. Påfrestande, inte minst för hästarna som knappt kan röra sig i hagarna, där det verkligen är knöggligt och hemskt.

För övrigt ska jag åka iväg och titta på ett nytt stall idag, trots att jag snart ska flytta från det nuvarande har jag nämligen inget att flytta till ännu. Hehe. Men jag hoppas verkligen att det här är bra, det låter åtminstone så i teorin. Bra pengamässigt, närmare och med bra med bussförbindelser och bra cykelväg, verkar finnas bra ridvägar i skogen i närheten, uppvärmd sadelkammare... Listan är lång med allt som låter/verkar bra. Nu återstår att faktiskt se allting, uppleva det! Håller tummarna så hårt. Gör det gärna ni med.

Så här fint är förresten Fallinos ändå relativt nytvättade täcke just nu.. :P

Helgen då va.

Helgen vart bra. Inte dålig, inte jättebra. Helt okej. Blev några glas vin ute i fredags, igår stallet och på kvällen hemma med ostbågar (mums) och tv/film. Idag efter avresan sprang jag direkt bort till gymmet för att hinna med 40 minuters träning innan jag sedan sprang (alltså, inte bokstavligt) hem igen för att ta på mer kläder innan jag åkte till stallet. Stallmöte 15.00. Mer om det snart.

Kontentan; jag är ganska trött, trots mycket sömn. Veckan som väntar lär vara rent djävulsk. Killar är överskattade, och jag ska nog ge upp. För ett tag. Chilla lite, som vissa säger. Känns ändå lite meningslöst. Börjar tröttna.

Weekender

Upp tidigt (hyfsat i alla fall, 8 en ledig morgon är tidigt för mig) och dona lite här hemma; ta upp sista tvätten från igår, bädda rent och städa i lägenheten (även om jag inte ska behöva göra allt själv, vi har städschema till och med, så slutar det som vanligt med att jag får göra det ändå..). Jag får nämligen besök från Skåne över helgen! Spännande. Berättar väl mer sen.

Cody, nyfunnen kärlek!

Jäkligt fint band, Cody. Fin musik och fina pojkar. Dessutom älskar jag They Shoot Music - Don't They och deras videos. Bra band, akustisk musik och bra filmat. Sån mysstämning jämt.
(Om ni bara tänker se en av de nedanstående, se den längst ner, den är bäst. Tycker jag.)

It's Not Going To Work

Älskar SoKo. Sötast.

Min bästa frukost.

På morgnarna har jag börjat göra en jättegod, uhm, avokadoröra? Tänk grovhackad guacamole! Haha. Supergott och mättande i alla fall. Brukar äta ett kokt ägg till också.

Gröp ur en avokado, hacka eller mosa den i mindre bitar. Hacka lite tomat o lök och släng på en klick creme fraiche. Blanda. Krydda (jag brukar ta salt, chilipulver och lite svartpeppar), blanda igen. Klart!

Älsklingssilhuett.


Kärlekste.

Fick en påse Kärlekste i julklapp av en fin vän, tillsammans med en önskning att jag skulle få mycket av just kärlek år 2012. Jag dricker det varje dag (det är himla gott!) och hoppas att det kanske kan bli så.


Ny design såhär i januari.

Som ni ser (och om ni inte gör det, tryck på F5 för att uppdatera) så har jag ändrat om ganska drastiskt här i designen. Ville ha det lite mer diskret och lugnt och jag blev faktiskt nöjd med resultatet, speciellt som det bara tog ett par tre timmar att bli klar! Nu är det lite småpyssel kvar, kanske, och en ny header. Men den gamla kan väl vara kvar ett tag till, åtminstone tills jag är klar med en ny. Så det så!

Vad tycker ni om det nya utseendet? Bättre eller sämre?

Listan över 2011.

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?

Gick ut i Malmö! Haha.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, och tack för att ni inte stressar mig än på den fronten.

Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov!

Vilka länder besökte du?

Får väl säga Skåne... Eftersom vissa ändå envisas med att det tillhör Danmark.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

En bra ekonomi och en stabil livstillvaro.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Uhm. Låt mig tänka. Hände ens något minnesvärt?

Vad var din största framgång 2011?

Nu låter jag negativ igen, men... Jag vet verkligen inte. Framgång..?

Största misstaget?

Åka till P&L. Tyvärr.

Bästa köpet?

Min Canon EOS 1000D, inte precis den bästa som finns men tillräcklig för mig <3

Vad spenderade du mest pengar på?

Hästen och hyra.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag skaffade världens goaste katt! Hur kunde jag glömma?

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Antagligen I am not a whore, och massor av andra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var nog gladare än många år faktiskt. Började trivas med mig själv. Fast det hann ju också förstöras igen.

Vad önskar du att du gjort mer?

Pluggat. Älskat. Skrattat.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Borde säga festat, men nej, det ångrar jag inte. Bekymra mig, grubbla och lägga energi på folk som inte förtjänar det däremot.

Blev du kär i år?

Önskar jag kunde säga det... Men jo. Jag var nog det. Om inte annat var jag kär i att vara kär, ni vet. Eller i att någon kunde bry sig så mycket om mig.

Favoritprogram på TV?

Karatefylla!

Bästa boken du läste i år?

Tror inte jag har hunnit läsa någonting i år nästan...? Men jo, då säger jag nog Matrevolutionen.

Största musikaliska upptäckten?

Hm. Har nog varit ganska dålig på att leta upp ny musik i år faktiskt.

Något du önskade dig och fick?

En katt och en kamera. Fick köpa alltså.

Något du önskade dig och inte fick?

Pengar... Elakt att ställa in 2 veckors extrajobb bara några dagar innan det gäller.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Var ute och åt middag på Tempel med några fina vänner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Lite fler o-falska vänner. Fått nog av sådana nu..

Vad fick dig att må bra?

Oliwer

Vilken kändis var du mest sugen på?

Åh. Inte så insatt i kändisvärlden. Skulle dock offrat en arm för en kille som Sandras Ludvig. Både utseende och personlighetsmässigt (läs bara om honom i det länkade inlägget!!).

Vem saknade du?

Min familj och mina släktingar hemma i Skåne.

De bästa nya människorna du träffade?

Mårten antar jag. En av mina bästa vänner. Men nu måste vi också sluta ses...

Mest stolt över?

Godkänd i alla kurser hittills.. Förutom kosten. Ska göra komplettering. Snart!

Högsta önskan just nu?

Att jag under 2012 kan få ett balanserat liv med fina människor runtom mig, att jag hittar ett nytt bra stall till Fallino samt att jag kan få lite pengar. Bara sådär. Nu, tack.


Lite tisdagsgnäll sådär.

Någorlunda seg dag idag... 7 timmar i skolan och kanske 2 produktiva av dem. Underbart. Satt bokstavligen och löste korsord efter att vi redan tagit 2 timmars lunch, i väntan på att alla grupper skulle vara klara för eftermiddagens sammanfattning och korta redovisningar. Jag var dessutom tvungen att gå innan vår grupp hann redovisa, eftersom jag skulle hinna med ett ärende i stan innan stängning kl 16.

Har så ont i magen idag igen, svullen och jobbig. Har sina naturliga orsaker, antingen den ena förklaringen som kom idag eller så var det igår ostbågarna jag råkade äta upp (var tvungen att få ut dom ur huset! Fanns bara ett sätt, då jag vägrar slänga ätbar mat..) och idag grädden i moset jag hade med till lunch, eller nötterna jag köpte och knaprade på under korsordslösningen. Kanske en kombination. Men usch, man blir inte taggad på att träna med en svullen mage.

Vädret suger också. Blåser och regnar. Var så underbart i söndags när man vaknade, det snöade massor och hade redan lagt sig en hel decimeter! Men mindre än ett dygn senare - bortregnat. Blä. Lite besviken på vintern i år. Eller rättare sagt; mycket besviken. Speciellt som jag är i Värmland, inte Skåne. Åh.

Så. Färdiggnällt, för idag åtminstone.

Godaste moset!

Måste ju dela med mig av något av det godaste jag vet just nu, som dessutom är så himla lättlagat; blomkålsmos. Nom nom. Lyx för mig dessutom som inte brukar ha tillbehör av det slaget till maten längre. Nämnde jag hur gott det är förresten? Jag tycker inte ens om blomkål, haha, så prova det!

Recept för 4 portioner

1 blomkålshuvud
2 dl grädde
50 g philadelphiaost
Salt & peppar

Skär blomkålshuvudet i buketter och värm under tiden grädden med en klick smör i en kastrull. Lägg i blomkålen och salta, låt stormkoka 5-10 min under lock. Rör om emellanåt, se så det inte bränner vid. Ta bort  från spisen när blomkålen är mjuk och mesta vätskan kokat in.
Mixa tillsammans med osten till mos. Smaka av med salt och vitpeppar.


Två usla mobilbilder på två goda måltider :) Kan ätas både till lyxigare mat som pepparbiff med vitlökssmör (hemmagjort, såklart) eller mer till vardags med, som här, lite chorizo.

Back to school

Gjort nästan allt som planerat idag. Fixat ordentlig mat, varit i stallet, ska strax gå till gymmet. Det enda som blev lidande var visst pluggandet... Surprise? Hade ändå 5 timmar över som var avsedda till det, haha. Men finns alltid roligare saker att göra än att plugga!
Imorgon blir det dock tillbaka till verkligheten.. Skola 8.30 till 16. Får nästan lite ångest av att bara säga det. Lika länge på onsdag sen igen. Hatar att sitta instängd i skolan så länge! Särskilt på föreläsningar som känns totalt värdelösa. Dessutom känns det lite ångestframkallande med kurser som denna som sträcker sig över 3 veckor, och 2 föreläsningar i veckan. Alltså, om mindre än 2 veckor ska examinationsuppgiften vara klar och inlämnad och jag har inte ens någon koll på vad det är vi ska skriva! Haha. Kan bli spännande detta.

Fallino + Canon + Snö


Fått tillbaka min saknade Canon. Mer om det senare. Fotot taget på en av de två dagar vi haft snö denna vintern..

Nytt år, nya tag.

Jag har haft mycket sista tiden, och samtidigt lite inspiration och lust att skriva. Nu är det dock ett nytt år och jag ska försöka uppdatera lite mer. Planen är att försöka ta tag i mitt liv och mina problem det här året. Inte bara gräva ner mig eller tycka synd om mig själv. Göra något åt det istället! Som sagt den mest inspirerande scenen i Bridesmaids:

"Stop feeling sorry for yourself, OK, because I do not associate with people who blame the world for their problems. 'Cause you're your problem [Annie] and you're also your solution."

Jag ska göra mitt bästa i alla fall.