Unforgiven.

I brist på roligare kanaler, då vi fortfarande inte kan se dem pga ljuvliga Bredbandsbolaget (måste ringa och göra en tredje felanmälan på två veckor.... bra att allt fungerar som det ska.) har jag nu börjat se på Ont blod (Unforgiven) som sänds på svt1 på söndagskvällar klockan 23.15. Tydligen är det bara tre avsnitt, och alltså bara ett kvar, men det är ganska bra och jag väntar med spänning på att få veta vad som verkligen hände för 15 år sedan.. Här finns i alla fall andra avsnittet att se på (fram till 2/10). En kort summering av miniseriens handling:

Ruth friges från fängelset efter att ha suttit inne i 15 år för ett polismord hon begick som 17-åring. Hon dras nu obevekligen till platser från det förgångna, till dem som hatar henne, och till systern hon övergav. För vissa är hennes skuld inte betald än på långa vägar, och hennes frigivning får drastiska konsekvenser för tre familjer.

Konstig översättning ändå... Ont blod? Unforgiven..? Hmm... Ont blod låter ju som att hon är en kallblodig mördare som bara väntar på att få slå till igen, och att det ligger i släkten. Det är ju dock just oförlåten hon är.




» NAMN
» E-MAIL
» URL

KOMMENTAR:

Kom ihåg mig?