Att se fram emot idag.

Blev en trevlig kväll igår, med middag och sedan hockey (Färjestad vann, såklart, hehe). Dock var jag trött och hade förbaskat ont i ryggen hela tiden. Men men!

Idag ska jag plugga heeeela dagen, ja, efter att jag varit i stallet i alla fall. Finfint väder. Hoppas det inte töar för mycket bara. Tror vi ska ge oss ut på en liten tur idag minsann! Ingen har hört av sig att de vill rida ut med oss, så vi får väl göra det själv, som vanligt, haha. Wish us luck!

Torsdag

Nu blir det strax grupparbete här hemma. Får se om Katrin vaknar? Någon annan får väcka henne... Och så ska vi se om vi kan få ihop en redovisning som kan göra vår fantastiska affärsidé rättvisa.
Ikväll blir det hockey (FBK - Brynäs) och det blir väl min dag ungefär. Plugg och hockey. Spännande.

Ruttet.

Blir ständigt så besviken på folk. Klarar inte av det. Alla är hycklare, lögnare och svikare... Jag säger inte att jag är perfekt, men jag försöker i alla fall vara en bra människa/vän. Skulle helst av allt kunna vara själv, slippa bli sårad hela tiden. Men det går inte heller för sig. Hade inte överlevt helt ensam heller. Så därför fortsätter jag att ge alla chanser, se mellan fingrarna. För jag måste ha kvar några, hos mig, på min sida. Så jag får väl helt enkelt försöka förtränga vad just de gjort. För att kunna fortsätta ens se dem i ögonen. Om bara hjärtat kunde sluta göra ont hela tiden hade det varit lättare..

Duktiga oss.

Råkade visst skippa föreläsningen i eftermiddags och ersatte den med en ridtur i det härliga vädret. Det blåste dock rejält, vilket visserligen var rätt skönt eftersom man blir väldigt varm av att rida när man är så påbyltad. Vi red nere på gärdet idag med och Fallino skötte sig jättefint. Känns riktigt bra nu, och min attityd har förändrats så (vilken skillnad det gör!) vilket Fallino såklart märker. Jag vågar driva och gå på honom mer, och det är jag som bestämmer, helt enkelt. Han ska inte behöva tvivla på det mer. Som ett test skrittade jag av en runda som han brukar krångla i början på och vilja vända (vilket är otäckt eftersom det är så smalt med ett staket på ena sidan och ett vattenfyllt dike på andra) men nu gjorde han absolut ingenting. Satt och höll om med skänklarna hela tiden också, så att han inte skulle ens tänka tanken. Duktig häst! Duktig jag.

Snöälven

Var ut på promenad längs Klarälven med Amanda i förmiddags. Tog kameran med, så himla fint ute med snön. Dock tog jag bara en enda bild i farten, haha. Solen gick i moln och sedan såg allt så tråkigt ut. Men det var en fin promenad med lite välbehövligt prat.

Catching up on Fallino.

Är så mycket nu att det blir jobbigt att skriva, haha, och sen blir det bara mer istället. I lördags gick det i alla fall jättebra med lastningen och vi kunde stänga om honom och åka en bit. Jättenöjda! Efter det kom en tjej 30+ och provred Fallino en sväng, och vips så har jag en medryttare för första gången! Hon är duktig och känns pålitlig och hennes egen häst har fått en spricka i benet och ska stå på box de närmsta månaderna... Så lite win win där! Igår var hon ut dit och Fallino hade tydligen bråkat med henne på ridbanan; stannat vid grindöppningen varje varv och vägrat röra sig, ställt sig på bakbenen osv. Men hon hade inte gett sig så det hade gått bra till slut! Skönt att det inte bara är mig han testar så ändå, hehe. Fast detta är första gången på något år eller nästan någonsin som någon annan än jag som "kan" rida rider honom (och inte blir omkringledd typ). Lite ovant för honom också antar jag, lika ovant som det kändes för mig att vara hemma och försöka plugga och veta att någon annan var ute med min häst!

Idag var det jag som tog över linan och lastade Fallino. Det gick hur bra som helst, han var jätteduktig och klev rakt in och det kändes jättebra. Jag var lugn och inte ett dugg osäker eller nervös. Dessutom blev jag taggad till att rida, både för att allt kändes så bra och jag var positiv (och kände att jag hade lite jävlaranamma om det skulle behövas) och att det låg nästan en decimeter snö på marken. Äntligen!! Så blev en stund på ridbanan, skritt och trav, inget krångel alls. Sedan red vi ner på gärdet och red där en stund i alla gångarter, superduktig! Och härligt att få galoppera i snön, haha. Inte en enda dum grej gjorde han på hela dagen, känns underbart. Jag sa ju det, nu vänder det!

Transporter, Drivhus och ridhus.

Var uppe tidigt (för att vara jag, en ledig dag!) idag, vid åtta. Klockan nio tog jag bussen ut till stallet och idag blev det ännu en Fallino vs transporten. Dock samarbetade de lite mer idag, Fallino gick in och ställde sig fint massa gånger, även om han fortfarande inte var avslappnad nog att stå och äta och backade ut igen efter en liten stund. Men framsteg! Snart så. Efteråt var vi ute och gick i solen i en timme, riktigt skönt väder! Vindstilla också.

Nu ska jag snart åka upp till skolan och på möte på Drivhuset där jag ska göra min praktik om bara några veckor. Vi ska prata om vad jag har för tankar och idéer och så, men det är svårt... Har ju en grej jag vill göra "när jag blir stor" men det krävs pengar och en gård för att genomföra - vilket jag ju helt tydligt inte har nu. Så vad ska jag hitta på nu? Blir spännande att se vad vi kan komma fram till...

Ridhuset börjar förresten verkligen ta form nu! Riktigt fint blir det. Hoppas man hinner rida där någon gång i alla fall innan flytten... Vore härligt!

Igår & idag.

Igår blev en lång dag för Fallino med både lastträning (gick väl sisådär, men kom längre i alla fall. Kör imorgon igen), tömkörning och skoning. Han var lagom trött sen, och jag med! Åkte vid 14 och kom hem strax innan 19, och då jag tränat på förmiddagen kunde jag med gott samvete ligga i sängen hela kvällen och dega och göra vad jag ville (läsa bloggar, kolla serier, äta popcorn..). Gött!

Idag har vi haft ännu en värdelös föreläsning och eftersom det var mer än två timmar till eftermiddagens icke-obligatoriska seminarium drog jag in till stan igen istället. Köpte nya träningsbyxor, åt lunch och sedan en timme på gymmet. Så skönt att vara igång igen! Dock känns det rejält i kroppen att man inte varit det på ett tag. Imorgon blir nog spinning! Kommer döööö...

Pust.

Träningen blev gjord, spyfärdigheten kom. Huvudvärken börjar göra sig påmind och jag vill helst sova en timme eller två. Men det känns ändå skönt! Äntligen. Och sova kan jag glömma, om en timme åker jag till stallet och kommer hem igen vid 19. Idag blir det termobyxor på. För första gången den här vintern. Inte för att det är kallt utan för att jag kommer vara mycket stilla. Och det är bara så himla gött att vara varm.

Snart tillbaka?

Börjar äntligen känna igen mig själv igen! Himla skönt. Hoppas det håller i sig. Huvudvärken har inte hunnit komma tillbaka med full kraft än idag men dock har jag en riktigt härlig mensvärk, så har garderat mig med värktablett ändå. Nu har jag i alla fall ätit frukost och ska snart bege mig ner till gymmet med Hanna och Katrin! Tre veckor sen jag tränade nu och det kan vara skönt med lite sällskap och motivation när man ska komma back on track.

Paranteser om kvällen

Kan med glädje meddela att jag ikväll mår ganska okej! Har visserligen dopat mig med energidryck (mot tröttheten) och huvudvärkstablett (mot... just det, huvudvärken) men har vart pigg nog att diska, laga mat (stekte lite fisk och ägg och gjorde spenatsås till. Simpelt men lagom gott och mättande) och se på tv en timme (Hustoppen)! Mer än jag orkat (utöver stallet) de senaste dagarna. Till och med åt en måltid i vardagsrummet istället för sängen!! Praktiskt taget bott här (sängen) senaste veckorna. Nåja. Sakta men säkert släpar jag mig väl ut i verkligheten snart igen (vad många paranteser det blev. Men gillar dom). Imorgon ska jag träna.

Söthest ♥


Och så har jag ridit!

Red ute på gärdet vid hagarna idag. Gick faktiskt bra! Fallino har varit ganska dum mot mig senaste tiden när jag ridit, efter att han kom på att han tydligen kan skrämma mig (jag har ju vart med om så många olyckor och nu när det är halt och äckligt och asfalt och diken överallt är det ingen höjdare..). Något jag hatar är hästar som står på bakbenen, och det har min fina lilla ponny aldrig gjort. Förrän efter att vi flyttade till vårt nuvarande stall för ett år sedan. Märkligt. Men det har gått i perioder, och på sommarhalvåret är jag mycket modigare av någon anledning. Flänger runt barbacka och sådär, inga bekymmer.

Men men, idag gick han på riktigt snällt, försökte bara vara bångstyrig tre gånger, och alla räckte det med att jag var bestämd och lite arg. Som jag beslutat redan innan - jag måste våga vara lika bestämd på ryggen som på marken. Jag vet ju om att jag har bra balans och så. Det är mest obehaget av att sitta på en häst som håller på sådär som jag inte vill veta av. Usch. Men nu hoppas jag på en helomvändning i det här. Jag blir modigare och bestämdare igen, och Fallino lite mer sympatisk, haha. Var dessutom första gången idag på vääääldigt länge som vi ens kunde trava ordentligt. Och han tuffade på som ett litet tåg, haha. Fast ändå lugn och lyssnade. Skönt.

Imorgon blir det lastträning igen och sen kommer hovslagaren. Dock har han redan hunnit skjuta upp tiden en halvtimme så kanske hinner rida en stund där emellan. Förresten har snön nästan redan försvunnit? Undrar vart den tog vägen... Det har ju inte precis töat.

Något har jag gjort i alla fall.

Faktiskt ändå varit ganska effektiv idag och inte känt efter så mycket. Skrivit CV och personliga brev så det stått härliga till, och sökt ett gäng jobb! Nu ska jag väl ta och försöka äta något för första gången idag innan jag ger mig ut till stallet. Inte lätt när man inte är det minsta hungrig eller sugen på något bara. Skulle kunna glömma att äta en hel dag. Men, inte bra. Måste försöka i alla fall. Man mår ju inte det minsta bättre av att inte äta.

Bättre, låtsas vi.

Mår bättre idag. Yesyesyes. Det säger vi i alla fall. Ska försöka att inte tänka eller känna. Bara köra på ändå. En hel del att göra idag. Och jag ska försöka ge mig iväg och träna en stund med. Kanske hjälper.

Hade kanske hjälpt lite om det var sånt här väder med. Eller om det snöade i alla fall.

Lastträning

Tränade lite lastning med Fallino idag. Ewa tog kommandot och höll väl på i (vad som i alla fall kändes som) en halvtimme ungefär. Han kom aldrig hela vägen in idag men det som kändes bäst var ändå att han höll sig lugn och sansad hela tiden, även när han ville bråka lite och sa "nej, lägg av nu, jag vill ju inte.".. Inte som annars alltså, då han först brukar tjura och bråka ett tag innan han till sist bara stänger av och blir ganska omöjlig att ha att göra med. Duktig polle. På tisdag kör vi igen, får se om vi kommer lite längre då! Vore toppen om jag har en lastningsbar häst med mig när vi ska flytta till det nya stallet om några veckor.

Det snöade förresten lite igår kväll! Så lite snö har det kommit, kanske för att stanna några dagar åtminstone?

Konstant. Huvudvärk. Med mera.

Jag vet inte riktigt vad som är fel, men någonting är det. Någonting är helt åt skogen fel. Jag har haft konstant huvudvärk nu i mer än två veckor. Jag är trött hela tiden. Jag är grinig och deppig om vartannat. Och däremellan bara apatisk. Jag har tappat lusten för allt. För fest, mat och.. ja. Något annat som jag brukar ha väldans med lust för. Tre saker i alla fall som jag brukar älska. Jag har ingen aptit och jag blir i princip aldrig hungrig. Jag kan knappt göra någonting mer än att ligga i sängen känns det som. Förutom när jag kommer ut till stallet och luftar mig. Bara tanken på att gå ut får mig nästintill panikslagen. Jag orkar det inte, klarar det inte, vill inte.

Vill bli bra. Pigg. Mig själv. Jag vet inte vem jag är nu, men inte mig själv i alla fall. Det är dock svårt att försöka bli bra när jag inte ens vet vad som är fel. Inget i livet är egentligen ens fel, överlag går det bra nu. Ååh. Frustration.

Saker på Hööks.

Ligger i sängen och bläddrar i nya Hööks-katalogen. Spanar in saker man vill ha, men som man inser att man verkligen inte behöver. Grimmor, täcken, skydd, lindor, schabrak... Gud vet hur många jag redan har. Tror inte jag ens vill veta. Men... Det skadar ju aldrig att ha fler..? Eller? Haha. Likadant varje år. Nej! Nu räcker det! ...eller?

Kommer ihåg när jag var liten, satt alltid och bläddrade sönder katalogen och skrev upp alla saker jag skulle ha till min häst (som då bara fanns i min fantasi). Jösses. Matchande grejer också, såklart. Underbart.

Igår var jag ju in på Hööks också, som sagt, och tittade lite på ryktväskan nedan. Insåg dock snabbt att den inte var lämplig för ändamålet - inga mindre fack för smågrejer som hovkratsar och mankammar och annat krimskrams (och dessutom har jag ju redan en ryktlåda, haha). Nu i efterhand kom jag på att den kanske faktiskt vore perfekt att ha skydd eller lindor i! Praktisk att bära, plus att locket gör att sakerna slipper stå och bli dammiga/smutsiga vilket de ofta blir bara av att stå i stallmiljö. Så... Vi får se! Kanske blir ett köp. 69 kr just nu.

Fancy friday...

Ska snart ner o fixa ännu en tvättmaskin; hänga upp ett täcke och stoppa in ett nytt. Sedan sova. Eller se någon mer serie? Ganska tråkig kväll, blev oväntat själv och är för trött för att hitta på något. Så blev lite chips, två glas vin och lite serier. Och gos med Oliwer.

Hästdag

Tittade på ett annat nytt stall idag. Var jättefint och verkar toppen. Dit blir det nog att vi flyttar! Nu är bara det jobbiga att säga till dem på det andra stället... att det inte blir. Jag sa att jag var 95% säker till dem, men ja.. hamnade visst på de återstående 5! Känner mig usel men vad gör man? När man hittat ett riktigt bra ställe. Åh längtar redan!

Efteråt blev det en sväng till Hööks, och som vanligt kommer man ut med lite krimskrams därifrån; grimma & grimskaft (blått, inte hans vanliga färg men hans vintertäcken är ju blå så..), pälsglans, flughuva på rea samt två söta Lena Furberg-muggar (kostade 29 för 2, så kunde inte låta bli, hehe). 300 spänn! Och på tisdag kommer hovslagaren. Blir nästan 4000 på hästen den här månaden alltså. Underbart... (Andra studenter, sluta gnäll om att ni är fattiga!)

Nåja, så länge jag älskar honom så... <3

Passade på att byta till det tjockare vintertäcket idag, nu när det ska vara runt 10-15 minusgrader ett tag. Tog hem de andra för tvätt, det behövs kan jag säga! Haha. Nej nu blir det nya tag i hästlivet.

Jag vill ha snö, tack!

Vore fint med lite vinter innan det blir vår, tycker jag.

Föregående vintrar  har varit betydligt bättre:

Svammel om igår.

Bra dag igår. Väldigt bra faktiskt. Tog lite sovmorgon. Hade massageexamination och blev godkänd (och berömd, var tydligen JÄTTEBRA den här gången. Phu. Övat två gånger sen sist.), hade grupparbete och kom på en jättebra affärsidé till vår caseuppgift. Blev jätteengagerade allihop och så fort vi skulle komma på vilka hinder som fanns osv kom vi bara på lösningar och fördelar. Var helt slut i huvudet efter det där. Men sen åkte jag till stallet. Pysslade om min ponnyhest och longerade honom i en sommarhage, var ganska ok där. Han kunde springa i alla fall. Bralla lite. Och pipa. Sen var han lugn och fin och snäll igen. Dock snubblade jag och slog i knäna. Och ett är redan sönder sen innan = blod. Sen kom jag i alla fall hem och hade sedan ett vettigt samtal med en vän som jag känt ett tag att jag behöver prata ut med. Konstruktivt. Kändes bra. Lättad. Men... vi får väl se hur det blir. Om det blir någon skillnad. Nåväl, jag har sagt mitt i alla fall. Är det inte av betydelse är det ju skitsamma.

Idag kommer pojke hem från jobb och för första gången ska vi väl vara friska och pigga och kunna hitta på lite saker. Förra helgen blev jag sjuk lagom tills han kom hem och låg sedan med 40 graders feber. Lagom tills han skulle åka tillbaka på jobb igen. Suck. Not this time!! Ska åka och kolla på ännu ett nytt stall imorgon. Hoppashoppas.